Tomi Hauska MM-kisoihin, Matias Lehtonen P19-maajoukkueeseen

Veiterän Tomi Hauska on nimetty jääpallon A-maajoukkueeseen ja lähtee mukaan MM-kisoihin Uljanovskiin Venäjälle. Kisat pelataan Volga-Sport hallissa tammi-helmikuun taitteessa. Matias Lehtonen puolestaan on nimetty P19-kisajoukkueeseen, MM-kisat pelataan Ruotsin Trollhättanissa helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Tomi Hauskalla on urallaan 32 A-maaottelua ja viime kausien aikana Tomi on vakiinnuttanut paikkansa Suomen maajoukkueen keskikentällä pelinrakentajan roolissa. Tomi oli mukana myös viime vuoden MM-joukkueessa.

Tomi Hauska lisää A-maaotteluita tammi-helmikuussa Uljanovskin halli-MM -kisoissa.

Tomi Hauska lisää A-maaotteluita tammi-helmikuussa Uljanovskin halli-MM -kisoissa.

 

Tomin valinta kisajoukkueeseen kertoo siitä, että paluu kotoiseen Bandyliigaan ei ole este pääsylle arvokisoihin ja että päävalmentaja Antti Parviainen arvostaa lappeenrantalaisen pelaajan taitoja ja kykyä auttaa maajoukkuetta hyvään suoritukseen.

Veiteräväriä – ainakin osittain – edustaa maajoukkueessa myös Brobergin Eetu Peuhkuri, jonka tuntevat kaikki lappeenrantalaiset jääpallon, ja vähän muunkin, urheilun ystävät.

Tässä linkki Liiton A-maajoukkuetta koskevaa uutiseen

Matias Lehtonen P19 MM-kisoihin

Vuonna 1998 syntynyt Matias Lehtonen on kaikkiaan kymmenes Veiterää edustava pelaaja tämän kauden maajoukkuevalinnoissa. Ylempänä keskikenttäpelaajana (yleensä) pelaava Lehtonen on luonnollisesti tyytyväinen valintaansa:

”Hyvät fiilikset on kun sain tiedon valinnasta. Alkukausi oli vähän vaikea kun oli hankaluutta jalan kanssa, mutta nyt ne vaikeudet ovat ohi, peli kulkee Bandyliigassa ja kisat edessä”, kertoo Matias.

”Meillä on vahva ja luisteleva joukkue. Käytännössä keskeiset pelaajat ovat mukana Liigassa ja näkisin, että hallikisoissa meidän ryhmä on todella kilpailukykyinen. Porukassa on noin puolet 97:ja ja puolet meitä 98:ja. Näkisin, että meidän tavoitteena ei ole vähempää kuin finaalipaikka”, pohtii Matias Lehtonen tulevia kisoja.

Matias Lehtosen tavoite P19 MM-kisoissa on viedä joukkue finaaliin.

Matias Lehtosen tavoite P19 MM-kisoissa on viedä joukkue finaaliin.

 

P19 MM-kisoissa pelaavat perinteiset jääpallomaat: Suomi, Ruotsi, Norja ja Venäjä. Kisat pelataan helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna, 5.–7.2. Ruotsin Trollhättanissa.

Tästä P19-maajoukkueen tiedotteeseen

Veiterästä ja sen Pasa Bandyn kanssa ylläpitämistä joukkueista on nyt kaikkiaan 10 maajoukkuepelaajaa:

P15 MM-kisoissa Leevi Rissanen
P17 MM-kisoissa Ville Hämäläinen, Tuukka Loikkanen, Kerkko Äikäs, Kalle Pesonen ja Topi Pesonen
P19 MM-kisoissa Matias Lehtonen
M21 MM-kisoissa Topi Peuhkuri ja Tero Liimatainen
Miesten MM-kisoissa Tomi Hauska

Veiteräväki onnittelee Tomia ja Matiasta valinnoista ja toivottaa lujasti tsemppiä kaikille valituille omiin koitoksiin Suomi-paidoissa!

–Bandytoimitus