Trubnik vahvempi, Veiterän otteet paranevat

Lauantain ottelussa Veiterä kärsi jo toisen tappion World Cupissa. Perjantaihin verrattuna joukkueen esiintyminen parani huomattavasti ja Veiterä pystyi ajoittain pitämään pelin aloitteen itsellään.

Veiterä – Uralski Trubnik 1–5 (0–2)

Trubnik oli terävä kulmatilanteissa. Molemmat ensimmäisen jakson maalit iskettiin kulmasta, ensimmäinen yllättävän pelikuvion tuloksena, toinen hieman epämääräisen laukauksen painuessa sisään.

Veiterän koko joukkueen ote oli perjantaita terävämpi. Varsinkin akseli Eetu PeuhkuriAleksi Seppänen osoitti pystyvänsä kansainväliseen vauhtiin niin luistelussa kuin syöttöpelissä. Veiterän maali syntyi aivan ottelu lopussa, pöytäkirjaan kirjautti nimensä Emil Fedorov.

Luonnollisesti hävityn pelin jälkeen joukkueen ilme oli hieman murheellinen, mutta missään nimessä Veiterän miehistön ei pidä hävetä otteitaan Sandvikenissa. On tosiasia, että Trubnikin kaltainen ammattilaisjoukkue on vielä potkun–pari edellä, mutta yksittäisissä kamppailutilanteissa tai hyökkäyksissä Veiterän otteet kestävät hyvin kansainvälisen vertailun.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Aleksei Nikisov kertoi jäähallin käytävällä, että on ripaus realismia siinä, että Trubnik voitti Veiterän, mutta eteenpäin mennään koko ajan:

– Jåå, onhan meillä suhteellisen nuori joukkue. Tämä oli meiltä erittäin hyvä peli, vaikka tappio harmittaakin poikia. En ole huolissani pelillisistä asioista. Olemme vasta aloittamassa kautta ja täällä maailman cupissa saadaan vertailu siihen missä maailman kärki menee. Brobergiä pidin kovempana vastustajana. Pelimme paranee koko ajan, Aleksei jutteli omaan rauhalliseen tyyliinsä.

Joukkueenjohtaja Lauri Segerman oli astetta monisanaisempi ottelun tauottua:

Lauantai-iltana Veiterä kohtaa Ruotsin viime vuoden hopeajoukkue Bollnäsin. Ottelu alkaa klo 16:45 (Suomen aikaa) ja tuttuun tapaan seurattavissa Web-tv:n kautta.

Veiterä voittajana katsomossa

Täysin selvä juttu on, että Veiterä voittaa Maailman Cupissa faniryhmien mestaruuden. Iloisesti ja reippaasti esiintyvä noin 40 hengen joukko on nostattanut tunnelmaa hallilla paitsi tietysti  Veiterän myös muiden joukkueiden peleissä.

Katsotaanko saadaanko ”kahdennentoista pelaajalta” millainen kommentti tämän päivän esiintymisten jälkeen…

Bandytoimitus