U12SM-osaturnaus Kisapuistossa loppiaisena

Loppiaisena, perjantaina 6.1., Kisapuiston jääpalloareenan valtaavat U12-nuoret pelaajat. Luvassa on urheilun ja liikunnan riemua 12-vuotiaiden SM-osaturnauksessa. Pelit pelataan haastaja- ja kilpalohkossa. Mukana on kahdeksan joukkuetta.

Pelit alkavat klo 10:30 molempien lohkojen osalta. U12-ikäiset pelaavat jääpallokentällä ns. poikittaiskentällä. Pelaajia on kentällä kuusi ja maalivahti.

Haastajalohkossa ovat joukkueet Botniasta, JPS:sta, Kamppareista ja WP 35:stä. Kilpasarjassa pelaavat Akilles, JPS, Veiterä ja Vesta. Molempien lohkojen peleissä nähdään siis laaja kattaus ikäluokan pelaajia. Kaikkiaan Lappeenrannan osaturnauksessa pelataan 16 ottelua.

Keväällä pelattava U12-nuorten lopputurnaus on avoin kaikille, vähintään neljään osaturnaukseen osallistuneelle joukkueelle. Joukkueet sijoitetaan ylempään ja alempaan lopputurnaukseen talven aikana osoitetun osaturnausmenestyksen mukaisesti. Ylempään lopputurnaukseen selviytyy 8–12 joukkuetta ja loput alempaan lopputurnaukseen.

Loppiaisena Kisapuistossa kisavieraita, pelaajien vanhempia ja muuta yleisöä palvelee sekä Veiterä-kioski että makkaragrilli, josta löytyy herkkuja myös muille Kisapuistossa liikkuville koko päivän ajan.

Lappeenrannan U12SM-osaturnauksen ohjelma on nähtävissä näiltä Jääpalloliiton tulospalvelun sivuilta

Haastajalohko

Kilpalohko

Otteluohjelma on laadittu niin, että jäänhuolto on aina kahden ottelun jälkeen. Näin kaikki joukkueet pääset osoittamaan parastaan hyvällä jäällä.

Turnauspäällikkönä U12-peleissä toimii Aki Rikkinen. Hän kertoi Veiterämedialle tulevasta viikonvaihteesta seuraavaa:
– Saadaan kyllä hieno tapahtuma aikaiseksi. Kaikille vierasjoukkueille on luvassa oikeikin hyvät koppitilat Kisapuistosta. Me kotijoukkueena pärjätään vähän vaatimattomissa tiloissa.
– Lisäksi saatiin hyvin järjestymään ruokailut jäähallin Sputnik-ravintolaan, niin kenenkään ei tarvitse lähteä tapahtumien ytimestä mihinkään muualle, kertoo Rikkinen.

Turnauksen loppupelit alkavat klo 16:10 pronssipeleillä, joissa kohtaavat lohkojen kolmonen ja nelonen. Finaalit lohkojen ykkösen ja kakkosen välillä alkavat ohjelman mukaisesti klo 16:50.

Lohkojen ratkaisupelien tulokset ovat nähtävillä näiltä sivuilta: kilpa & haastaja

Loppiaisiltana sitten nähdään, miten pelit sujuivat. Veiterän U12-joukkue on liikkeellä ilman kaikkein kovimpia hokipoikia, mutta kotiturnaukseen on valmistauduttu huolella. Vielä on hieman auki se, miten kaikki viime viikon flunssapotilaista pääsee mukaan – se tiedetään, että halu pelaamiseen on kova.

Peli on parasta!

Lisätietoja turnauksesta: Aki Rikkinen, 040 543 8489

*  *  *