U14 avasi kauden juhlavasti

Veiterän U14-joukkue aloitti sarjan tuplapelillä Kamppareita vastaan Suomen Itsenäisyyspäivänä 6.12.2023 Kisapuistossa.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Kampparit Valkoinen, joka on koottu viime kauden U12-joukkueesta. Veiterä sai jalkeille lähes koko miehistönsä.

Ennen ottelua kunnioitettiin 106-vuotiasta Suomea kuuntelemalla Finlandia-hymni. Itse ottelussa ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Jääpallolle ominaiset pelilliset hienoudet jäivät maalinteon alle.

Puoliajalla tulos 12–0 ja lopputulos 28–2 kahden 30 minuutin jakson jälkeen. Veiterän maalikunkku oli Oula Mihl 15 maalilla ja Otso Toivanen 6 maalia sekä Eliel Pekkola, Veeti Keskitalo ja Jonne Rikkinen 2 reppua mieheen. Vili Mielonen sipaisi yhden paunan.

Noin 45 minuutin evästauon jälkeen Kampparit Musta eli kilpajoukkue asettui Veiterää vastaan. Kampparit antoi tasoitusta, kun Viljo Hatakka puuttui Mustien rosterista. Peli alkoi tasaisissa merkeissä.

Veiterä teki kaksi maalia ensimmäisen viiden minuutin aikana. Sen jälkeen peli oli aaltoilevaa ja Kamppareiden K-pelaaja maalivahti Ville Niiranen (WP 35) osoitti olevansa eliittitason veskari.

Pelin 17. minuutilla Jonne Rikkinen täräytti määrämittaisen kulmasta ja peli oli 3–0. Kampparit otti aikalisän 20 minuutin kohdalla. Sen jälkeen Veiterän peli kuitenkin avautui. Veiterän tehokolmikko Mielonen–Mihl–Toivanen näytti muun joukkueen tukemana, kuinka parhaimmillaan jääpalloa pelataan tehokkaasti. Kolmikko värkkäsi ennen taukoa 4 maalia lisää ja tauolle tuloksessa 7–0.

Toisen puoliajan alkuun Oula teki numeroiksi 8–0. Maalin jälkeen Kampparit sai juonesta kiinni ja Jenna Kastevaara, Otso Kellberg ja Jaakoppi Paasonen (WP 35) saivat hyviä nousuja aikaan. Lankulla kuitenkin oli hieman fiilis, ettei Veiterä purista tai jaksa puristaa enää aivan 100 % tehoilla. Lopputulos Veiterälle 11–5. Maalit Oula 5, Otso 3 sekä maali mieheen Eliel, Jonne ja Jessica Kietäväinen.

Itsenäisyyspäivän otteluissa pelasivat: mv Minttu Kankaanpää, Jonne Rikkinen, Topias Leminen, Oula Mihl, Otso Toivanen, Vili Mielonen, Eliel Pekkola, Jessica Kietäväinen, Luka Harinen ja Veeti Keskitalo.

Hieno bandypäivä kaikkiaan hienoissa olosuhteissa – vaikkakin vähän kylmissä. Ja kun vihdoin päästiin pelaamaan, niin onhan se riemukasta. Koska peli on parasta!

*   *   *