Narukerä kaatui: Veiterä sarjakärjessä

Bandyliigan kärkiottelussa Veiterä piti pintansa Porin Narukerää vastaan. Veiterä nousi vauhdikkaan, joskin välillä hieman sekavan ottelun voittajaksi toiselle puoliajalla tehdyillä taktisilla muutoksilla. Kapteeni Janne Hauskan kulmalyönti ratkaisi pisteen kotiin.

Veiterä – Narukerä 7–6 (3–4)

Sunnuntain huippupeli päästiin pelaamaan huippuoloissa. Tyyni sää ja pikkupakkanen sopivat hyvin näyttämöksi sarjan kärkipelille.

Ottelu alloi vauhdilla: jo 21. peliminuutin kohdalla oli tehty kuusi maalia ja peli oli 3–3. Ensin Narukerä meni johtoon, mutta nopeasti Veiterä käänsi tilanteeksi 3–1. Sitten kaksi nopeaa Kerä-maalia – ja molempien joukkueiden aikalisätkin olivat jo käytetty…

Ja, jo ennen kuin puolituntia on täynnä, oli Kerä mennyt Jaakko Hyvösen kulmurilla 3–4-johtoon. Näissä numeroissa edettiin tauolle.

Toisella puoliskolle Veiterä muutti pelisuunnitelmaa: joukkueen parhaana tänään palkittu Juuso Kärmeniemi siirrettiin keskikentältä sivutueksi ja Aleksi Seppäselle annettiin keskialueella vapaampi, hyökäävämpi rooli. Samoin tehokkaasti Narukerän peliä rakentanut Rinat Shamsutov pyrittiin ottamaan jo aiemmin kiinni. Ensimmäisellä puolikkaalla hän pääsi tuomaan palloa varsin mallikkaasti aina Veiterä-päätyyn asti. Tätä ei nähty toisella puoliajalla.

Toinen jakso alkoi lujalla Veiterän painostuksella, mutta kesken kaiken Ere Verhelä estää Hyvöstä maalintekotilanteessa, niin pallo viedään pilkulle ja Ere jäähyboxiin: Topi Peuhkuri torjuu vedon, mutta jatkotilanteesta ulottuva Joona Rajala nostaa pallon verkkoon. Kerä johtaa jo 3–5.

Tästä alkaa Veiterän kiri. Tuukka Loikkanen tekee Topi Pesosen esityöstä 4–5-kavennuksen 56. minuutilla ja vain viisi minuuttia tästä Janne Hauska pamauttaa rankkarin maaliin – edellinen osui maalipuihin. Tasatilanteessa 5–5 peli on vahvasti kotijoukkeen hallinnassa ja Aleksi Seppäsen osumalla, johon Juuso Kärmeniemi antaa namusyötön, Veiterä menee 6–5-johtoon.

Ottelun 71. minuutilla Kerän tehokaksikko, Hyvönen–Rajala, peippalevat hienolla yhdistelmällä Veiterä-puolustuksen solmuun ja peli uudelleen tasan. Kieltämättä täytyy sanoa, että tämä kaksikko on todella Narukerän pelin suola ja sielu!

Veiterä painoi pelin kuitenkin kohti nuoren Santeri Rantasen vartioimaa maalia ja sai muutamia hyviä kulmatilanteita, joista Janne Hauska pääsee 74. minuutilla tillaamaan pallon keskeltä kattoon ja Veiterä johtaa uudelleen, 7–6.

Veiterän parhaana pelaajana palkittiin tänään Juuso Kärmeniemi (kuva: VMH/Patric)

Nyt vaaditaan huolellisuutta ja tarkkuutta kaikilla kentän alueilla! Kerän vahvimpia pelintekijöitä ei saanut päästä vauhtiin. Viimeinen vartti oli todellista trilleriä ja maltillisella pelaamisella tilanteita jäädytettiin ja näin Veiterä nappasi tärkeät, tärkeät pisteet kotiin. Veiterä voittaa tiukan kamppailun jälkeen Narukerän luvuin 7-6‼️

Veiterän maaleista vastasivat:
Tuukka Loikkanen x 2
Janne Hauska x 2
Ere Verhelä
Egor Ragulin
Aleksi Seppänen

Ja ainahan on hyvä, että kun tuomarikolmikosta Gustafsson–Kaipia–Eväkoski ei kirjoiteta sen ihmeempää, niin heidänkin osalta peli on mennyt hyvin…

Ottelupöytäkirja

Pelin Youtube-striimaus on nähtävissä tästä linkistä

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun kuvat:

(kuvat: Patric Huittinen / VMH)

Veiterän pelit jatkuvat niin, että seuraava kotiottelu on pe 10.1. tänään Torniossa voittanutta WP 35:ttä vastaan. Ottelu alkaa klo 18:30. Sen jälkeen alkaa neljän ottelun vieraspelin sarja (Botnia, HIFK, Narukerä, WP 35) ja kotikentälle palataan lauantaina 1.2., jolloin JPS saapuu Kisapuistoon.

Bandytoimitus