Veiterä CUP-mestariksi!

Veiterä osoitti vahvuutensa ja piti ennakkosuosikin aseman Suomen Cupin finaalissa. JPS kaatui selvin numeroin 8‒2 (5‒1). Yli 1400 katsojaa näkivät Kisapuistossa hyvävauhtisen pelin, jossa kotijoukkueen luisteluvoima, joukkuepelaaminen ja yksittäisten pelaajien osaaminen oli haastajaa edellä.

Todellakin, ensimmäinen vartti osoitti, että JPS on kova vastus. JPS:n korkea karvauspeli hieman yllätti Veiterän pelinrakentamisen ja keskialueelle ei päästy aivan sellaisella höyryllä, jota aiemmissa kotipeleissä on nähty. Varsinkin vieraiden kärkipelaaja Riku Hämäläinen osoitti vaarallisuutensa. Hämäläinen pokkasikin JPS:n pelaajapalkinnon ottelun jälkeen.

Ensimmäistä maalia saatiin odotella 16. minuutille saakka, kuin Eetu Peuhkurin esityöstä Emil Fedorov pääsi iskemään kotijoukkueen johtoon. Maali vapautti Veiterän peliä ja jatkossa Veiterä oli vakuuttava: kokonaisuudessaan Veiterä oli parempi ja vei peliä tämän jälkeen kuinka tahtoi.

Neljän minuutin kuluttua tästä maalivahti Topi Peuhkuri pääsi heittämään Janne Hauskan läpi ja pallon varmasti reppuun: 2‒0. Tämän jälkeen pelattiin jälleen tasaisemmissa merkeissä 9 minuuttia ja asiantuntevassa yleisössä todettiin, että seuraava maali ratkaisee pelin.

JPS:llä oli tässä vaiheessa muutama paikka, mutta Topi Peuhkuri oli pallon edessä ‒ eli mies paikallaan. Vihdoin 29. minuutin kohdalla Topi Peuhkuri vapautti Aleksi Seppäsen maalintekoon ja pienehköstä kulmasta pallo varmasti maaliin ohi oivallisesti pelanneen Iikka Lempisen ‒ 3‒0 taululle ja ottelu näytti kääntyvän yhä selvemmin isännille…

Eka jakso päättyi siihen, että Veiterä meni 4‒0-johtoon maalilla, jossa Hauskan veljekset näyttivät osaamistaan: Tomi nosti omalta puoliskoltaan ”määrämittaisella” pallon yli JPS-linjan ja sivutuen tontilta hienon nousun tehnyt Valtteri otti pallon haltuun ja pamautti ohi Lempisen. Upea maali, joita näkee harvoin Suomen sarjoissa. Nuori ja lahjakas Tatu Ässämäki kavensi pilkulta 4‒1:teen ja aivan jakson lopussa Janne Hauska räväytti vielä kulmurista maalin ja 5‒1-numeroissa mentiin viettämään puoliaikaa.

Toinen puolikas jatkui samoissa merkeissä. Veiterä oli potkun edellä ja JPS koitti parhaansa. Ottelun intensiteettiin hieman vaikutti se, että tulos oli jo varsin selvä, mutta tokihan jakso oli pelattava pois…

Veiterä ei aikaillut: pari minuuttia oli pelattu ja Tero Liimatainen pääsi kulmatilanteesta tälläämään jo 6‒1, Eetu Peuhkuri teki jälleen hyvän esityön. Anssi Hänninen teki kavennuksen 50. minuutilla ja hetken näytti jo siltä, että Jipsi pääsisi peliin mukaan ‒ Janne Hauska oli toista mieltä ja vei Veiterän jo 7‒2-johtoon ja peli alkoi olla taputeltu.

Loppuluvut 8‒2 viimeisteli 73. minuutilla Tero Liimatainen Ere Verhelän esityöstä. Loppuaika pelattiin kellosta pois ja Veiterä pääsi nostamaan Cup-kannun kohti pimentyvän Kisapuiston iltataivasta, jolle pamahtikin pian upea ilotulitus, joka ei meinannut loppua lainkaan…

Kauden ensimmäinen arvokilpailu on nyt saatu päätökseen ja Veiterälle siitä loistotulos. Finaali osoitti, että Veiterä hallitsee tällä hetkellä kotimaisia jääpallokenttiä ja viime kesänä ja syksynä tehty työ ei ole mennyt hukkaan. Toki Cup-mestaruus tekee Veiterän myös ennakkosuosikiksi Bandyliigassa ja loppukauden aikana paineet kasvavat.

Ottelun jälkeen pidetyssä pressissä joukkueen edustajat kertoivat seuraavaa:

Suomen Cupin 2017-18 mestarit (kuva: Patric Huittinen).

Ottelupöytäkirjaan

Seuraava Veiterän kotiottelu pelataan la 13.1. LRK Torniota vastaan. Bandyliiga jatkuu la ja su 6.‒7.1. vieraskierroksella Botniaa ja Narukerää vastaan.

‒Bandytoimitus, teksti: Topiantti Äikäs, kuvaus Patric Huittinen/VMH