Veiterä harjoitteli Kampparit nurin: 5–2 (1–1)

Veiterän edustusjoukkue pelasi keskiviikkona viimeisen ison jään harjoitusottelun ennen alkavaa Bandyliigaa. Ottelu oli kaksijakoinen: ensimmäisellä puolikkaalla pallo poltti molempien joukkueiden lavassa, toisella puoliajalla Veiterä rauhoitti peliä ja pääsi hyökkäämään leveällä rintamalla kohti Kamppareiden päätyä.

Ottelun alussa taivaalta leijaili reilunkokoisia lumihiutaleita, jotka hieman sotkivat molempien joukkueiden peliä. Kisapuiston jää ei pelin alkaessa ollut aivan huippukunnossa, sillä muutaman päivän jatkunut vesisade on estänyt jään tehokkaan huollon. Toiselle puoliajalle jää voitiin jäädyttää normaalisti ja molempien joukkueiden peli parani.

Ensimmäisellä puolikkaalla Veiterä kokeili hieman eri pelaajia. Pakkina aloitti Pyry Kunnas, joka osoitti jämäköitä otteita liukkaiden Kamppari-hyökkääjien pysäyttämisessä. Jaakko Kyllönen pelasi sivutuen paikalla. Toiselle jaksolle alakertaan vaihdettiin Topi Pesonen ja hyökkäyksen vaihtopelaajaksi jäälle tuli Kalle Pesonen.

Veiterä pyrki hyökkäämään suoraviivaisesti 3–4 pelaajan voimin, mutta varsinkin ensimmäisellä jaksolla Kampparit pystyi torjumaan hyvin pelin rakentamisen jo keskialueella. Vastaavasti Kamppareiden hyökkäyskuviossa luotettiin paljon siihen, että pallo pelataan joko flippaamalla Juho Liukkoselle tai Kalle Lempiselle. Usein nostopalloja tarjoili Kimmo Huotelin.

Veiterän maalissa pelasi tänään Topi Peuhkuri, joka oli tutun ärhäkkä vastaantuloissaan. Kamppari-hyökkääjät yrittivät turhaan iskeä palloa läpi Topin polkkareista. No eihän se siitä maaliin mene. Ensimmäisen jakson lopulla Kamppareilla oli mahdollisuus siirtyä taukojohtoon, mutta Peuhkuri esitti hienon torjunnan ja ansaitsi harjoitusotteluun runsaslukuisen yleisöltä asialliset aplodit.

Molempien joukkueiden pelistä vielä näkyi vähäinen ison jään kokemus. Veiterän valmentaja Aleksi Nikisov kertoi, että takana on kokonaista neljä kunnon harjoituskertaa isolla jäällä, kun tähän lasketaan Rättvikin ja Kisapuiston treenikerrat.

Muuten Nikisov vaikutti tyytyväiseltä näkemäänsä. Enemmän häntä huolettaa se, että miten pelaajien välimatkat ja syöttösuunnat saadaan hiottua ennen kauden alkua siten, että pallo saadaan pidettyä pidempään omalla joukkueella ja jolloin hyökkäyksiin lähdöt ovat kontrolloidumpia. Puolustuspelaamisesta hän löysi parantamista mutta oli tyytyväinen kokonaissuoritukseen.

Näin mentiin:

10 min 1–0 Veiterä / Janne Hauska (Ere Verhelä), kulmalyönti
28 min Veiterä 10 min jäähy: Santtu Nurmi, kiinnipitäminen
42 min 1–1 Kampparit / Artem Shekhovtsov (Joonas Janhunen)
Tauko
52 min Veiterä 10 min jäähy: Antti-Juuso Ropo, kampitus
61 min 2–1 Veiterä / Tepi Liimatainen (Tomi Hauska)
66 min 3–1 Veiterä / Emil Fedorov (Aleksi Seppänen), kulmalyönti
71 min 3–2 Kampparit / Kalle Lempinen
76 min 4–2 Veiterä / Tepi Liimatainen (Janne Hauska), kulmalyönti
82 min 5–2 Veiterä / Janne Hauska (Kalle Pesonen)
Kulmat: Veiterä 8 (joista kolme reppuun), Kampparit 4 (0)
Tuomarit: Juho Kaijansinkko, Samuli Haapalainen, Visa Korhonen

Mölli Laibert: ”Viimeeksi pikkujunnuissa…”

Ottelun jälkeen koutsi-Nikisov kehui kovin liberona tänään pelannutta Christian Laibertia. Valtteri Hauska on potenut pientä flunssaa ja näin Mölli asetettiin alakerrassa uudelle paikalle. Näin Laibert kertasi ottelun tapahtumia ja itselleen uutta pelipaikkaa:

 

Kotiavaus sunnuntaina 20.11. – Vastassa Kampparit

Veiterä aloittaa Bandyliigan perjantaina 18.11. vieraspelillä nousukuntoista WP 35:ttä vastaan Varkauden Kämärillä. Kotiavaus on edessä sunnuntaina 20.11. Kamppareita vastaan. Ottelu alkaa klo 15. Tervetuloa kannustamaan Veiterä voittoon!

Kausilippujen myynti on alkanut: 50 euroa maksavan kausarin voi hankkia ennakkoon UK Koskimiehestä tai Kaukaan Tackla Shopista. Kausilippuja on saatavana myös edustuksen pelistä lippukopilta.

–Bandytoimitus