Veiterä luisteli Kampparit nurin

Kampparit – Veiterä 3–6 (2–5)

Itä-Suomen jääpalloherruudesta pelattiin Hänninkentällä Mikkelissä. Ylemmän jatkosarjan ottelussa Veiterä osoitti vihdoin Hänskin reunoille päässeille savolaisille jääpallojännäreille pelaamisen mallia – ensimmäisellä jaksolla. Toisella puoliskolla pelin tempo hyytyi ja maalinteko siinä samalla.

Molemmat joukkueet kärsivät hieman loukkaantumisista ja muista vaivoista. Kamppareilta puuttui mm. Tomi Hauska ja Elmeri Hämäläinen – jonka kausi on todennäköisesti paketoitu käsivamman myötä ohi. Veiterältä puolestaan Juuso Kärmeniemi oli jäänyt kotiin ja alakerran paikkaajaksi on lisenssipelaajien joukkoon nostettu Antti-Juuso Ropo. Liberon paikalle oli istutettu elämänsä kautta pelaava Emil Segerman, joka

Veiterän peli ensimmäisellä puoliskolla oli terävää, tuttua vahvaan luisteluun ja pallon liikutteluun perustuvaa jääpalloa. Omalle paikalleen keskikentälle palannut kippari Tero Liimatainen jakoi palloja hyvällä tarkkuudella hyökkäyspelaajille Tuukka Loikkaselle, Niklas Valtaselle ja Samppa Äikkäälle.

Ennalta oli arvattavissa, että Kampparit sulkee oman keskialueen puolustuksen ja valuu pelin alta pois, oli Veiterän mietittävä kiertoa päädyn kautta maalipaikoille ja se tuottikin tulosta kulmalyöntien kautta. Ensimmäisen jakson ensimmäinen (Niklas Valtanen) ja viides (Manu Puumalainen) maali syntyivät kulmureista.

Veiterän peli perustui tutusti siihen, että kaikki pelaajat osallistuvat tehokkaasti hyökkäyksiin ja pallo kiersi hyvin pelaajalta toiselle. Erityisesti Tuomas Liukkosen kautta käynnistyneet hyökkäykset vyöryivät hyvin rytmitettyinä kohti Kamppareiden puolustusaluetta.

Kotijoukkueen pelistä siis puuttui parikin tärkeää pelaajaa, mutta esimerkiksi keskialueella hyvin pelannut Aapo Pulkkinen osoitti, että hän tällä kaudella kasvanut mikkeliläisryhmässä hienosti Bandyliigamittoihin. Samoin Karo Liimataisen ja Topi Saukkosen asema Kampparit-joukkueessa on jatkuvasti tärkeämpi. Liimataisen kynästä syntyi tänään 1 + 1 ja voidaankin sanoa, että hän on yksi ikäluokkansa johtavia pelaajia Suomen sarjassa – joko ulkomaan kentät kutsuvat ensi vuonna?

Toisella puoliskolla Kampparit muutti taktiikkaansa: kärkikarvaus oli kokonaan jätetty pois ja joukkue valui kokolailla pallon alle. Koko kymmenikkö oli vastassa Veiterän vauhtihyökkäyksiä bussipysäkillä. Kamppari-libero Valtteri Hauska ohjasi peliä äänekkäästi ja Hänninkentän illassa kuului jatkuvasti Vallun huudot: ”Jarrua!”, ”Hidasta!”, ja näin toimi Kamppi-puolustus – ja myös Veiterä-hyökkäys.

Kampparit-bussi.

Katsomoon vaikutti siltä, että aivan kuin Veiterän pojat olisivat noudattaneet Hauskan käskyä. Ehkä kyse oli kuitenkin siitä, että kahden–kolmen maalin johto riitti ja toisaalta on tiedossa, että kolmen päivän päästä pelataan aidosta asiasta: jatkosarjan ykköspaikasta.

Näin pelattiin

Veiterä aloitti maalinteon ensimmäisestä kulmurista (4 min), jossa Matias Lehtosen tarjoilusta Valtanen pamautti pallon verkon perille. Ja vain neljä minuuttia tästä, niin Joel Reponen vapautti nappisyötöllä Äikkään nokikkain Kamppi-molari Eetu Sviilin kanssa: 0–2.

Parikymmentä minuuttia pelattiin suhteellisen tasaisissa merkeissä, ja Lehtonen pamautti pienestä kulmasta Veiterän jo 0–3-johtoon ja 37. minuutin kohdalla hienon kuvion tuloksena illan hahmo ja otteluisännän palkinnon pokannut Lehtonen veivasi Kamppareiden puolustuksen makkarakioskille ja tilanne oli jo 0–4. Syötön antoi Valtanen.

Kampit pääsivät maalien makuun aavistuksen paitsiolta haiskahtaneelta tilanteesta, kun Liimatainen osui Santeri Laitisen syötöstä. Janne Hauska tälläsi kulmurin jälkitilanteesta Kimmo Huotelinin syötöstä numerot jo 2–4:ään.

Veiterän Äikäs pääsi kokeilemaan tarkkuuttaan 39. minuutilla pilkulta, mutta löysi pallon vain Sviilin paidan logoon. Ensimmäisen jakson numerot viimeisteli, elämänsä kevättä pelaava joukkueen nestori Manuelo Puumalainen: kulmurista pallo reppuun ja taululle 2–5.

Toisella jaksolla meno siis hyytyi. Ainoat maalit nähtiin 52. minuutilla, kun Laitinen kavensi numerot 3–5:teen – syöttäjänä hyvän pelin pelannut Karo Liimatainen. Veiterän Tuomas Liukkonen osui 69. minuutin kohdalla loppunumerot 3–6 Valtasen syötöstä. Nikke Valtasen rankkaritarkkuutta kokeiltiin 76. minuutin kohdalla, mutta Sviili oli tämänkin pallon tiellä. Hyvä laukaus, mutta myös torjunta oli hyvä.

Mainittakoon, että Veiterä vaihtoi toiselle jaksolle maalivahtia ja Saku Herranen hoiti tilanteet varmasti ja hötkyilemättä. 80. minuutin kohdalla Herranen torjui Liimataisen kovan vedon tolppaan, mutta tuota lähemmäs Kampit eivät enää päässeet. Veiterälle riitti kuusi maali tänään.

Lopulta hyvin ottelun otteessaan pitänyt Mats-Olof Gustafsson vislasi pilliinsä ja peli oli ohi. Ottelu oli siisti ja pelaajat kunnioittivat hienosti toisiaan. Kampparit otti pelissä kaksi jäähyä ja se siitä.

Ottelupöytis

Veiterä-koutsi Tero Nieminen oli pelin jälkeen tyytyväinen näkemäänsä:

Veiterän Bandyliigan jatkosarjan viimeinen ottelu pelataan lauantaina 12.2. Kisapuistossa. Sarjaohjelma on laadittu fiksusti niin, että perussarjan ykkönen (Veiterä) ja kakkonen (Akilles) kohtaavat jatkosarjan viimeisessä ottelussa: siinä ratkotaan jatkopelien kannalta paljon. Ottelu alkaa klo 16:00. Veiterämedian LiveStriimi alkaa Youtube-kanavalla klo 15:45. Bandy on parasta paikan päällä!

Tervetuloa lauantaina Kisapuistoon kannustamaan Veiterän pojat voittoon ja Bandyliigan ykköspaikalle ennen pudotus- ja mitalipelejä!

Bandytoimitus