Veiterä puhtaasti välieriin – vastaan JPS

Veiterä selvitti odotetusti tiensä Bandyliigan välieriin. Voittonumero Varkauden Kämärillä olivat 3–0 ja otteluvoitot siis Veiterälle 2–0. WP 35 aloitti kesäloman. Välierät alkavat ensi keskiviikkona Kisapuistossa, vastaan tulee kevään yllärijoukkue JPS!

WP 35 – Veiterä 0–3 (0–0)

Perjantaina olosuhteet eivät olleet jääpallon puolella. Sade, tuuli. vetinen tai epätasainen jää tekivät pelaamisesta vaikeaa ja huippusuorituksia kentällä ei nähty. Molemmat joukkueet tavoittelivat pitkillä tai puolipitkillä nostoilla kärkipelaajia vastaustajan puolustuslinjan takaa, mutta nyt nostot eivät oikein onnistuneet. Vaarallisimmat maalitilanteet saatiin molempiin päihin kulmalyöntitilanteista, mutta ruuti oli märkää molempien joukkueiden osalta.

Yli 400-päinen varkautelaisyleisö sai jännittää pelin avausmaalia aina 50. peliminuutille, jolloin Veiterän kuudes kulmuri tuotti tulosta: Tomi Hauska syötti ja Janne Hauska iski Veiterän johtoon. Vajaan kymmenen minuutin kuluttua avausmaalista vaihdosta kentällä viillettänyt Joel Reponen osui vapauttavasti 2–0:aa ja jälleen noin kymmenen minuutin pelin jälkeen WP 35:n maalissa soi: Janne Hauska niittasi kulmurista loppunumerot 3–0.

WP 35 pelasi uhrautuvasti ja kuten numerot osoittavat, niiin mitään maalijuhlaa Kämärillä ei päästy viettämään. Myös Veiterän puolustuspeli oli uomissaan: Topi Peuhkuri merkkautti toisen nollapelinsa pudotuspeleissä – se ei ole aivan tavallista ja osoitti Peuhkurin merkityksen tärkeissä otteluissa.

Puolivälierät kahdesta poikki

Kaikki puolivälieräpelit menit tänä vuonna poikki kahdella ottelulla. Veiterän, Akilleksen ja myös Kamppareiden eteneminen neljän joukkoon ja siten mitalipeleihin ei ollut yllätys. Sen sijaan Jyväskylässä vietettiin riemukasta ”bandyfestiä”, kun kotijoukkue lähetti Porin Narukerän lomille. JPS oli napannut kotiedun keskiviikkona Porissa ja ei luopunut siitä. Voitto JPS:lle jännittävien vaiheiden jälkeen numeroin 4–3 ja viime vuotisen mestarijoukkueen matka jatkuu ensi keskiviikkona Kisapuistoon.

Vaikka kuluneen sanonnan mukaan ”ei sota yhtä miestä kaipaa”, niin on huomattava, että runkosarjan maalipörssin kolmonen Riku Hämäläinen (31+9) ei ollut mukana kummassakaan Narukerä-ottelussa. JPS:n niukan tiedotuslinjan ymmärtäen Hämäläisen tilanteesta ei ole kerrottu laajemmin, mutta Akilles-pelissä sattunut loukkaantuminen lienee vakavamman puoleinen.

Semit käyntiin Kisapuistosta

Veiterä aloittaa matkansa kohti finaalia ensi ke 26.2.. Semifinaalisarja Jipsiä vastaan on paras mahdollinen kenraali ennen kauden huipennusta. JPS on parantanut omaa peliään kauden loppua kohden, mutta Veiterällä on tällä kaudella henkinen yliote jyväskyläläisistä. Lisäksi viime kevään SM-finaali on jättänyt Veiterälle näyttämishalua, joka parhaimmillaan antaa joukkueelle buustia hyvään suoritukseen.

Toinen välieräpari, Akilles–Kampparit, tarjoaa myös hienon taistelun. Tässä parissa Akilles on pieni ennakkosuosikki, mutta Kamppareiden taktinen osaaminen voi aiheuttaa Akillekselle yllätyksiä, joita on vaikea ennakoida.

Hieno jääpallokevät on siis tulossa!

Bandytoimitus