Veiterä tiedottaa: Gratsevin optio jää käyttämättä

Veiterä ry ja jääpallokauden 2019–2020 joukkueen valmentajana toimineen Valeri Gratsevin tiet erkanevat. Seura ei ollut valmis käyttämään viime syksynä valmennustyön aloittaneen Gratsevin optiovuotta.

Veiterä hallituksesta todetaan, että uuden valmentajan tai valmennustiimin kartoitus on jo käynnissä. Seura on asettanut pyydykset oikeille apajille ja pyydystä koetaan kevään aikana. Myös pelaajasopimusuutisia on tiedossa kevään aikana.

Valeri Gratsevin kaudella joukkue saavutti minimitavoitteensa eli finaalipaikat Suomen cupin ja Bandyliigan finaaleissa. Sen sijaan pelilliset ja pelaajien fysiikkapuoleen liittyvät tavoitteet jäivät toteutumatta. Tämä ei riitä Suomen viime vuosina parhaiten menestyneelle jääpalloseuralle.

Veiterällä on taustavoimina hyviä yhteistyökumppaneita, joiden tuella seuralla on mahdollisuus panostaa entistä voimakkaammin kokonaisvaltaiseen valmennuksen kehittämiseen. Se edellyttää niin pelaajien fyysisen kunnon koko kauden mittaiseen valmentamiseen sekä koko joukkueen taktiseen pelin kehittämiseen.

Veiterästä todetaan, että Valeri Gratsev oli aikansa maailman huippupelaaja, jonka teot kentällä ovat kaikkien tiedossa. Valmennuksellisesti kausi ei kuitenkaan täyttänyt niitä odotuksia, joita Gratsevin toivottiin tuovan Veiterän pelilliseen ilmeeseen ja identiteettiin.

Kausi alkoi hyvin: esityksen Sandvikenin maailman cupissa. Suomen cupin lohkovaiheessa ja vielä Bandyliigan alussa lupailivat menestyksellisiä aikoja. Kauden mittaan Veiterän pelilliset otteet jäivät kuitenkin kenttäpelin ja esimerkiksi erikoistilanteiden näkökulmasta vajaiksi. Viime lauantaina pelattu finaali osoitti myös sen, että pelaajien kuntokestävyyden valmennus oli jäänyt toissijaiseen rooliin.

Veiterä ry ja Valeri Gratsev sopivat option hylkäämisestä yhteisesti. Veiterä ry kiittää Valeria, ”Wallea”, kuluneesta kaudesta ja toivoo hänelle hienoa tulevaisuutta jääpallon ja urheilun parissa.

Kuten todettu, uuden valmentajan tai valmennusryhmän kartoitus on käynnissä. Se kohdentuu sekä koti- että ulkomaille. Veiterä haluaa olla Suomen johtava jääpallo-organisaatio, jossa kaikki asiat hoidetaan korkeinta tasoa noudattaen ja tavoitellen. Tällä hetkellä seurassa on kymmenen sopimuspelaajaa. Veiterä panostaa edelleen nuoriin pelaajiin ja tarjoaa LUT-yliopiston (Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto) ja LAB-ammattikorkeakoulun Veiterä-Akatemian myötä hyvän urheilijaympäristön tavoitteellisille nuorille jääpallon ja korkeakouluopintojen parissa.

Lisätietoja:
Martti Tepponen, martti.tepponen@disas.fi, Veiterän pj.
Leo Segerman, 0400 150 589, edustusjoukkueen sopimusasiat
Anssi Peuhkuri, 0500 250 255, edustusjoukkueen sopimusasiat

* * * *