Veiterälle hopeaa 2020

Ilman yleisöä pelattu jääpallofinaali meni Porvoon Akillekselle. Veiterälle hopeaa. Kotijoukkue istahti kuskin paikalle ensimmäisen jakson kahdella maalilla. Ansaittu mestaruus Porvooseen.

Bandyfinaali 2020: Akilles – Veiterä 6–1 (4–1)

Ottelu jälkeen haastateltu maalivahti Topi Peuhkuri kiteytti asian:
– Vastustaja oli sata kertaa parempi.

Korona-viruksen takia suuri kansanjuhla jäi Porvoossa kokematta, mutta kotijoukkue Akilles juhlii mestaruutta 35 vuoden jälkeen. Tämä on Akilleksen kolmas Suomen mestaruus. Aiemmat ovat tulleet 1980-luvulla.

Veiterä oli neljättä kertaa peräkkäin finaalissa, mutta tällä kertaa ennakkosuosikin ote piti: Akilles hallitsi kenttätapahtumia kaikilla kentän osa-alueilla. Ottelu oli alusta lähtien vahvasti Akilleksen hallussa ja 10. ja 16. minuutin kohdalla isketyt maalit kertoivat, että Akilles on vahvempi.

Veiterä kavensi tilanteeksi 3–1 Veiterän kippari Janne Hauskan kulmurilla, mutta tätä lähemmäksi Veiterä ei päässyt. Ensimmäisellä jaksolla Akilles teki neljä maalia, joista kaksi erikoistilanteesta; yhden kulmasta ja yhden rankkarista.

Puoliaikahaastattelussa Janne Hauska manasi pientä huolimattomuutta, jolla Akilles pääsi johtoon. Toisella puoliajalla Veiterä silminnähden kovensi peliä ja pyrki taisteluun. Mutta kun onnikaan ei ollut tänään mukana, niin tuloksesta ei jäänyt selittelyn sijaa: Akilles ansaitsi voiton ja näin vihreätakkinen ja -pipoinen Suomen Jääpalloliiton puheenjohtaja Jari Kettunen pääsi jakamaan kultamitalit oman joukkueensa kaulaan.

Mestarijoukkueen peli kulki pitkälti Matti Vainion, Rolf Larssonin ja Rasmus Kettusen kautta. Varsinkin ”Nappe” Larsson (tänään 2+1) oli virittänyt itsensä finaalissa sellaiseen kuntoon, että Veiterästä ei löytynyt hänen pysäyttäjää. Ottelun lopulla Larsson itse yritti puolestaan pysäyttää Veiterän Ere Verhelää, mutta otteet eivät olleet sääntökirjan mukaisia. Siitä Nappelle neljäs merkintä pöytäkirjaan.

Ottelupöytäkirja 

YLE Areenan linkki ottelun katsomiseen (katsottavissa 14.3. lähtien 29 päivän ajan)

Taustalla kovaa työtä

Kaikkiaan Veiterä pelasi hienon kauden. Hieman siipirikkoisena ja pelaajamenetyksiä kärsinyt lappeenrantalaisjoukkue pääsi ensisijaisiin tavoitteesiin: finaalipaikat Suomen Cupissa ja Bandyliigassa kertovat, että Veiterässä tehdään asioita oikein.

Veiterän taustoissa tehdään tinkimättömästi töitä paikallisten olosuhteiden ehdoilla. Seuran hallitus, yhteistyökumppanit ja kannattajat ovat joukkueen takana. Taustavoimien ja tukijoiden kovan työn ansiosta Veiterästä on rakennettu viime vuosina organisaatio, joka vuodesta toiseen on Suomen huipulla ja ahdistelee maailman huippujoukkueita World Cupissa.

Kokemuksesta tiedetään, että katseet kääntyvät pian tulevaan kauteen. Taustatyötä edustusjoukkueen kokoamiseksi tehdään jo nyt ja tulevan kauden valmentaja- ja pelaajasopimuksia hierotaan kuumeisesti. Niistä tiedotetaan heti kun on uutisoitavaa.

Kausi on ohi. Erikoinen kausi: lämmin syksy ja lumeton talvi antoivat yhden sävyn ja kauden päätös eli finaali ilman katsojia antavat toisen. Nämä asiat jäävät aikakirjoihin, samoin Akilleksen kolmas mestaruus. Perjantaina (13.3.) pelattu pronssiottelu Kampparit–JPS osoitti, että Jyväskylän JPS on edelleen kotimainen huippujoukkue. Veiterä onnittelee JPS pronssista ja Akillesta, sen valmennusta eli Jari Hyttistä ja tiimiä sekä joukkueen pelaajia Suomen mestaruudesta 2020.

Veiteräväki seurasi erilaisissa kisastudioissa finaaliottelua ja ainakin Ravintola Lampussa oli hyvä tunnelma. Ottelun ratkettua monet totesivat, että oikea joukkue otti kultaa, mutta Veiterän pojat voittivat tänä vuonna hopeaa!

Kuvat: Patric Huittinen / VMH

Onnittelut Veiterän edustusjoukkueelle kuluneesta kaudesta ja SM-hopeasta!

Bandytoimitus