Veiterä U12 Varkaudessa

U12-joukkue pelasi kauden avausturnauksen Varkauden Kämärillä pakkaskelissä ja hienoisessa lumisateessa lauantaina 2.12.2023.

Koska peli on parasta!

Joukkue on uusiutunut sitten viime kausien kun ”isot pojat” ovat kasvaneet joukkueesta ulos ja sisään on saatu kiekkoympyröistä tuttuja pelimiehiä. Lisäksi pari poisjääntiä aiheutti sen, että turnaus pelattiin ilman vaihtomiehiä. Mutta posin kautta: kenenkään ei tarvinnut hytistä pakkasessa lankulla.

Ensimmäiseen peliin vastaan asettui OLS:n toinen joukkue, joka tiedettiin tulevan kovaa ja taitavasti. Veiterä roikkui kuitenkin mukana ja kahden vartin mittaisen erän jälkeen tappio oli siedettävä 9–4. Aina pitää jotakin tarinaa heittää, niin vastustajan liukkain peluri oli kenttähuhujen mukaan Kärppä-valmentaja Lauri Marjamäen poika Ilari, joka takoi 4 maalia. Veiterän paras pelaaja oli maalivahti Juuso Kallio. Veiterän reput heitti Roope Lavikka 2 kertaa sekä Jessica Kietäväinen ja Touko Nurminen maalin henkilöön.

Toinen peli oli voitettavissa mutta jos et tee maaleja, et voi voittaa. Veiterä teki yhden ja JPS viisi niin turnauksen huonoin peli siinä mielessä. Jessica sivalsi Veiterän ainokaisen. Ei tästä pelistä enempää.

Kolmas peli oli OLS/sinistä vastaan. Kentällä oli sitten sellainen pelimies, ettei hetkeen ole nähty. Veiterän U12-joukkueissa on viime vuosina ollut kovanluokan pelureita mutta ehkä OLS:n Roope Mustajärvi on kuitenkin se ”timanttisin”. Poika teki melkein mitä halusi mutta pelasi hienosti myös joukkueelleen. Valtaisa luistelu, pehmeät tassut ja kun tietokone raksuttaa niin tulosta tulee. Viisi maalia ja Veiterällä ei juurikaan palaa tässä pelissä.  Veiterä pelasi kuitenkin kaikkiaan hyvän matsin, parhaan siihen saakka. Jessicalle kaksi maalia ja Roopelle yksi. Tuloksena 3–7 tappio.

Viimeiseen peliin oli voitonnälkää. Vastaan punainen paholainen eli HIFK. Alku oli tasainen ja näytti taas siltä, ettei Veiterä saa paikoista sisään. Tauolla oltiin 1–2 tappiolla, Roopen ollessa ainoa pussittaja. Toisen erän alkuun Asla Mihl pääsi nostamaan läheltä ylös mutta lähes seuraavasta tilanteesta HIFK teki johtomaalin. Onneksi Roope raapaisi tasoituksen Toukon syötöstä ja saatiin hyvä flow päälle. Ja sitten esiin astui valtavan työmäärän päivän aikana tehnyt uusi kasvo bandyssa, Jose Lindqvist. Joselle puhdas hattu neljään minuuttiin, ja kaikki maalit syntyivät suoraviivaisten hyökkäysten päätteeksi. Kaikkiin maaleihin merkattiin syöttäjät (Jessica, Asla ja Roope). Turnaukselle saatiin siten hieno lopetus ja motivaation kannalta paras sellainen, voitto.

Veiterän paras pelaaja oli myös bandyn vasta aloittanut maalivahti Juuso Kallio. Kenttäpelaajista kaikki ansaitsevat kehut kovan rutistuksen jälkeen mutta Jessica ja Roope pelasivat vahvasti molempiin suuntiin. Tästä on hyvä jatkaa ja parantaa peliä. Veiterän U12-joukkueessa pelasivat mv Juuso Kallio, sivutuet Jermu Sorjonen ja Asla Mihl, keskikenttä Jessica Kietäväinen ja Roope Lavikka sekä hyökkääjät Jose Lindqvist ja Touko Nurminen.

Varkauden turnaus oli hyvin järjestetty, ja ruoka oli maittavaa Kaks Ruusua -ravintolassa. Päivällisellä joulupuuro ja donitsit maistuivat, joten kotimatka menikin yhdessä hujauksessa naurun ollessa pääosassa.

Aikamoisia pelureita, koska peli on parasta!

 

*  *  *