Veiterä välieriin!

WP 35 – Veiterä 5–6 (1–3)

WP 35 ja Veiterä tarjosivat viihdyttävän, yleisöön menevän ottelun perjantai-iltana Kämärin kentällä. Varkautelaiset olivat tehneet hienoa työtä uusien katsomoiden ja ottelutapahtuman kehittämisessä. Paikalla oli kaikkiaan yli puolituhatta katsojaa.

Peli alkoi vauhdikkaasti ja jo toisella minuutilla Veiterän Matias Lehtonen iski kulmalyönnistä avausmaalin, Eetu Peuhkuri tarjoili tilanteessa syöttöpisteen. Tämän jälkeen tilanteet vaihtelivat nopeasti päädystä toiseen ja WP 35 pakotti Veiterän puolustusviisikon vetäytymään omalle rankkarikaarelle. Pelin toinen kulmatilanne toi WP 35:n tasoihin. Maalin iski Niko Nissinen, Ville Hokkanen tarjoili.

Ensimmäisen jakson aikana ottelu kuitenkin siirtyi vääjäämättä Veiterän haltuun: pelin rakentaminen oli monipuolista, pallo liikkui keskialueella hyvin mieheltä toiselle ja vihdoin 20. minuutin kohdalla Joonas Peuhkuri iski EPeuhkurin syötöstä vihreäpaidat 2–1-johtoon. Samalla vaikutti siltä, että Veiterän yläkerta teki Wepsujen pelinteon vaikeaksi: keskikentän moottori Nissinen saatiin pidettyä aisoissa ja keskikaista tukossa. EPeuhkuri vei Veiterän 3–1-johtoon Christian Laibertin esityöstä ja ote oli kokolailla Veiterällä.

Ennen puoliaikaa WP 35 yritti maaleja ehkä hiemankin liian kaukaa ja toisaalta kovat laukaukset aiheuttivat kulmureita, jotka ovat aina vaarallisia Kämärillä. Ne eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ja 3–1-numeroissa päästiin viettämään taukoa.

Ratkaisupeli lämmitti tunnelman – myös katsomossa

Tokalla jaksolla jatkettiin siitä, mihin eka päättyi: Veiterä luisteli edellä ja WP 35 perässä. Ensin Veiterä-kippari Ere Verhelä vei Veiterän 51. minuutilla jo vapauttavan tuntuisesti 4–1-johtoon, mutta Nissinen kavensi parin minuutin jälkeen ja haastaja oli taas kahden maalin päässä.

Noin tunnin kohdalla nähtiin jääpallossa harvinainen tilanne, jossa jaettiin ulosajoja ja jäähyjä oikein kunnolla. Tilanne alkoi WP 35:n kovasta hyökkäyksestä, jossa Veiterä-veskari Joonas Kankkunen sai osansa hyökkääjän mailasta ja kalabaliikki oli valmis. Tilanne oli sekava ja katsomon lehtereille ei tilanteesta nähnyt oikein mitään. Myös katsomossa tunteet tuntuivat kuumenevan Veiterän ylivoimasta.

Tilanteen tuloksena Veiterän Emil Segerman ja WP 35:n Niko Nissinen komennettiin punaisella kortilla (törkeä väkivaltainen peli) suihkuun sekä Mölli Laibert ja Teemu Malinen ohjattiin istumaan 10-minuutista keskinäisestä kähinästä. Kentälle tuli tilaa ja WP:ltä odoteltiin uusia sankareita ratkaisemaan peliä. Sitä ei kuitenkaan löytynyt – EPeuhkuri sai yhä enemmän tilaa rakentaa peliä ja 66. minuutilla hän antoikin vapauttavan syötön Niklas Valtaselle, joka savolaisittain tirvautti maalin lähietäisyydeltä.

Webarit kaivoivat kuitenkin hyvän taisteluilmeen jostain huoltajan pakista ja he tulivat peliin mukaan Lasse Karppisen osumalla, Joona Pietikäiselle merkattiin tilanteesta syöttöpiste. Kymmenisen minuuttia ennen päätösvislausta Veiterän puolustuksesta avattiin pallo nopeasti kentän vasempaan reunaan ja Samppa Äikäs sai rouhittua taistelupallon keskialueelle, josta JPeuhkuri polkaisi vauhtiin ja kuskasi pallon maaliin: 6–3. Peli tuntui olevan ohi, kellossa 83. min.

WP:n miehistö halusi kuitenkin tarjota ennätysyleisölleen viihdettä loppuun saakka ja Pitkäsen ja Aleksi Puustisen lyönneillä saatiin yliajalla taululle loppunumerot 5–6. Peli oli ohi ja samalla WP 35:n hieno, nousujohteinen kausi. Veiterä etenee välieriin, jossa vastaan tulee Mikkelin Kampparit. Pelit alkavat nousuviikon keskiviikkona Hännissä. Luvassa on varmasti hieno tapahtuma, josta ei tunnetta ja taistelua puutu. Erään mikkeliläisarvion mukaan tuo sarja voi hyvin mennä viiteen otteluun – ellei Veiterä lyö sarjaa poikki jo aiemmin…

Pöytäkirja

Veiterän päävalmentaja Tero Nieminen oli rentoutunut pelin ja välieräpaikan ratkettua. Hän kommentoi ottelua tähän tapaan:

Veiterän seuraava kotipeli on lauantaina 25.2. Tervetuloa tuolloin kannustamaan Veiterä voittoon!

Bandytoimitus