Vierastappio Oulunkylästä, karavaani kohti Poria

Botnia-69 – Veiterä 7–2 (4–0)

Kotijoukkue Botnia piti pisteet kotikentällään. Tehokkaasti maalipaikat hyödyntänyt Botnia meni ensimmäisellä puoliajalla johtoon, jota ei enää saatu kiinni.

Veiterän edustusjoukkueella oli paikka ottaa revanssi sarjakärki Botniasta heidän kotikentällään Oulunkylässä. Sinipaidat eivät kuitenkaan ollut yllätettävissä. Botnian tehopelaajana hääri tuttuun tapaan aivan huiman vireen löytänyt Tuåmas Määttä.

Luonnollisesti koutsi Tuomas Erkkilä oli harmissaan pelin jälkeen:

”Selvin numeroin hävittiin, ei sitä auta selitellä. Silti kenttätapahtumiin nähden tulos oli mielestäni aika raju”, kommentoi Erkkilä.

Paikoitellen Veiterä piti palloa ja jauhoi omaa peliään hyvällä tempolla, mutta kentän viimeisellä kolmanneksella keinot loppuivat. Botnia puolusti tehokkaasti ja tiivisti. Näin Erkkilä:

”Pallon hallinta oli paikoitellen meidän, varsinkin toisella puoliskolla saatiin hyviä pitkä hyökkäyksiä. Mutta meidän virheistä kaveri iski tehokkaasti, heidän viimeistely oli tänään myrkkyä. Itse hukattiin jälleen kerran muutamia maalipaikkoja. Se ratkaisi lopullisesti ottelun kotijoukkueelle.”

Erkkilä on kuitenkin taistelumielellä ja katse kääntyy nopeasti kohti sunnuntain vastustajaa:

”Tuon pallokontrollin haluan siirtää huomiseen. Lisäksi meidän tulee olla suoraviivaisempi, kliinisempi viimeisellä kolmanneksella. Sitten tulee hyvä tulos. Botta oli tänään tehokas ja hyvä jokaisessa hyökkäyksessä, siinä se ero tänään oli. Huomenna on meidän vuoro”, pohjustaa Erkkilä.

Yksi ympyrä sulkeutui

Mainittakoon, että imatralaisnuori Tuukka Loikkanen, 15, (s. 2000) pelasi tänään ensimmäisen Bandyliigaottelunsa. Tilanne on siten mielenkiintoinen, että aikanaan muuan Tomi Hauska (tuolloin 15 v.), joka oli vuokralla Veiterästä, pelasi ensimmäisen aikuisten SM-sarjaottelunsa Imatran Pasa Bandyn paidassa. Näin tavallaan yksi ympyrä on sulkeutunut ”serkus-joukkueiden” välillä: puntit ovat nyt tasan.

Näin Erkkilä kommentoi Tuken pelaamista:

”Ensipotkut on nyt otettu ja onhan Tuukalla pelitempossa vielä totuttelua. Näkisin kuitenkin, että Tuukalla on hyvät ainekset nousta tärkeäksi pelaajaksi Veiterässä ja Bandyliigassa. Tästä se ura urkenee ja toivon, että Tuukan kausi sujuu muutenkin hyvissä merkeissä”, sanoo Tuomas Erkkilä.

Veiterän maalit tänään tekivät veljekset Hauskat. Huomenna vaaditaan tehoja muiltakin.

Tästä ottelupöytikseen

Veiterä-karavaanin matka jatkui saman tien kohti Poria, jossa kohdataan sunnuntaina klo 13 Narukerä, joka otti lauantaina kuokkaan hyvään talvivireeseen yltyneeltä Kamppareilta numeroin 4–8. Huomenna on Veiterän vuoro hyvitellä parin viikon takaista tappiota kotikentältä.

-Bandytoimitus