Vihreää ylivoimaa: Veiterä murskasi Jipsin 14‒4

Bandyliigan kärkijoukkueet kohtasivat toistamiseen kolmen päivän sisään. Voimasuhteet olivat muuttuneet siten, että kotikentällään Veiterä oli entistä ylivoimaisempi.

Kärkijoukkueet tuntevat hyvin toisensa ja yleensä ottelun alulle tyypillinen odotteluvaihe oli jätetty koppiin: molemmat joukkueet painoivat täysillä alusta lähtien ‒ omilla vahvuusalueillaan. JPS on tämän kauden aikana osoittanut voimakkainta ns. yläkarvausta, jossa vastustajan pelinrakentelua pyritään häiritsemään heti rankkarikaaren tuntumassa. Osittain tämä onnistuikin, mutta toisaalta se avasi heidän keskialuetta Veiterän vahvuudelle: nopealle pallon ylöstuonnille ja terävään viimeistelyyn.

Maali-iloittelu aloitettiin 7. minuutilla kulmurista: kippari Janne Hauska piiskasi Eetu Peuhkurin tarjoilusta 1‒0. Reilu kaksi minuuttia tästä, niin numerot olivat 2‒0, asialla oli jälleen Janne Hauska, nyt oikea-aikaisen syötön antoi Emil Fedorov.

Reilu kymppi kellossa, niin Eetu Peuhkuri pääsi vasemmalta kaistalta lyöntipaikkaan ja hirveä sivallus yläperään: 3‒0, maailmanluokan veto. Syöttöpojo tehokkaasti palloja jakaneelle Tomi Hauskalle. Tämän jälkeen peli hieman tasoittui ‒ alku oli murhaava.

Ottelun 25. minuutin kohdalla Aleksi Seppänen pääsi Eetun hienosta syötöstä läpi ja vei Veiterän jo 4‒0-johtoon. Pian tämän jälkeen JPS vislautti aikalisän.

JPS ei ollut päässyt juuri lainkaan tekopaikkoihin ja joitain oli tehtävä. Perinteisen jäässä pelaamisen sijaan JPS pyrki nostamaan palloa flippaamalla yli Veiterän keskikentän. Tämä tuottikin tulosta ja vieraiden kuparinen saatiin rikki 33. minuutin kohdalla, maali merkittiin Jarno Eroselle. Reilun minuutti tuosta, niin Riku Hämäläinen osoitti vaarallisuutensa karvauspelissä: tauluun jo 4‒2, samaan aikaan Veiterä kärsi jäähyistä ja peliote oli hieman herpaantunut.

Jipsin kavennuksen jälkeen Veiterä kokosi rivinsä ja jälkeä syntyi: kotijoukkueen parhaana palkittu Aksi Seppäsen toisella osumalla ja Emppu Fedorovin illan ensimmäisellä peli oli jälleen Veiterän hallussa. Jakson lopulla Janne iski pilkulta painavan litikäisen maalin kattoon ja tauolle mentiin, melko harvinaisen isolla erolla, 7‒2.

Toisella puoliskolla Veiterä ei juuri höllännyt menoa: Eetu ujutti pallon ovelasti Jannelle joka nosti pelivälineen yhdellä kosketuksella yli JPS-vahti Samuel Gerovoin polkkarin yli. Jannen illan neljäs maali osoitti, että isoluisella ja raamikkaalla miehellä voi olla ”herkät kädet”. Veiterän vielä ihmetellessä kipparin tekemisiä JPS:n parhaana palkittu Riku Hämäläinen osoitti, että vieraat eivät olleet vielä lannistuneet, kavennus 8‒3.

Vajaan tunnin kohdalla JPS:n Tuomas Rintala ja Niko Herranen komennettiin lyhyen ajan sisällä jäähylle ja tämä avasi Veiterälle mahdollisuuden lisämaaleihin. Ensin onnistui Tomi Hauska pelitilanteesta ja 63. minuutilla Emppu Fedorov sivalsi kulmuritilanteesta toisen maalinsa, taululla jo 10‒3.

Viimeisen puolen tunnin kohdalla JPS silmin nähden hölläsi karvausta. Heillä on edessään sunnuntaina kotipeli kivikovaa Hifkiä vastaan, ehkä jyskäläisten ajatukset siirtyivät hiljalleen tuohon koitokseen? Pelin lopulla Lasse Tammilehto teki vieraiden neljännen maalin ja Veiterästä osuivat Aksi kulmasta, Valtteri Hauska pilkulta ja kulmasta sekä Emppu kolmannen kerran jo tuomari Matti Gustafssonin antamalla lisäajalla.

Vaikka maalikarkeloita vietettiin, niin myös puolustus toimi ‒ paria harhasyöttöä lukuun ottamatta ‒ hyvin. Peli oli perusvarmaa ja puolustuslinjan serkukset Emil Segerman ja Johan Segerman sekä heitä hyvin täydentänyt Pyry Kunnas sekä libero Santtu Nurmi onnistuivat tänään. Topi Peuhkuri pelasi maalissa varmasti ja ohjasi alakertaa omalla persoonallisella tyylillä…

Ottelupöytis

Joukkueen kapteeni Janne Hauska pohti käytyä peliä tähän tapaan:

 

Veiterän viimeinen runkosarjapeli on sunnuntaina Porin Narukerää vastaan klo 13. Tervetuloa kannustamaan voittamatonta Veiterää. Ja jos juuri tuolloin on muuta menoa, niin P21-joukkueet jatkavat karkeloita klo 15:30: Veiterä ‒ Narukerä.

Bandytoimitus