Viikonlopun peleistä vain yksi piste

Tuloksellisesti Veiterä pelasi mollivoittoisen viikonlopun, pelien sisällä nähtiin kuitenkin hyviä asioita. Runkosarja huipentuu kotipeliin Kamppareita vastaan ja vieraskierroksella Keski- ja Pohjois-Suomeen.

Veiterä – WP 35 2–2 (2–1)
Narukerä – Veiterä 6–4 (4–2)

Perjantain WP 35 -tasapeli osoitti, että mitään joukkuetta ei pidä aliarvioida kauden Bandyliigassa. WP 35 pelasi tyylilleen uskollisesti tiivistä puolustuspeliä ja Veiterän hyökkäykset sumputetiin kaarella.
– No kyllä joo, WP-pelissä meidän olisi pitänyt hyökätä fiksummin. Nyt hyökättiin hölmösti, tyytyy päävalmentaja Tero Nieminen muistelemaan perjantain tasuria.
– Meidän on saatava hyökkäykseen lisää tehoja. Kyse ei ole yksittäisestä pelaajasta tai hänen suorittamisestaan, vaan kokonaisuudessaan hyökkäyspään ratkaisuista.

Pelin lopussa Veiterän maalivahti Joonas Kankkunen piti joukkuettaan pystyssä ja takasi tasurin.
– Joonas oli hyvä perjantaina ja osoitti hyvää venymistä pelin lopussa. Samaa voi odottaa koko joukkueelta jäljellä olevien runkosarjan pelien osalta.

Veiterä–WP 35 -pelin pöytäkirja

Narukerä osui erikoistilanteista

Lauantaina-aamuna Veiterän ukot hyppäsivät Vennon bussiin ja ajoivat toiselle puolelle maata, Poriin. Hyvää kautta pelannut kotijoukkue – jota on veikkailtu myös mestarisuosikiksi – piti pisteet kotonaan. Valkka-Nieminen oli tappiosta huolimatta hyvällä fiiliksin pelin jälkeen:
– Porissa pelattiin paremmin kuin perjantaina kotona. Kerän vahvuutena on pitkät avaukset ja taitavat hyökkääjät, he onnistuivat tänään.
– Meidän alkumme oli vaikea ja kuten lehtihaastattelussakin sanoin, niin kyse on lähinnä siitä että jalat jäivät bussiin, ja siitä Kerä karkuun, Nieminen pohdiskeli.
– Ottelun toinen jakso oli kyllä meidän, ja myös ekalla jaksolla saatiin koneet käyntiin, Nieminen kiitteli.

Narukerä–Veiterä -pelin pöytäkirja

Runkosarja näyttää lauantain jälkeen tältä:

Kampparit tiistaina Kisapuistoon

Veiterän päävalmentaja Nieminen on luottavaisin mielin loppukautta kohti mentäessä:
– Tähtäämme edelleen neljän sakkiin ja kaikki on meidän omissa käsissämme.
– Pisteet Kamppareista, Jipsiltä ja Olssista kiinnostavat ja luotan siihen, että kovassa paineessa pelimme pysyy tasapainoissa hyökkäyksen ja puolustuksen suhteen.

Veiterän viimeinen runkosarjan kotiottelu pelataan tiistaina 24.1., jolloin pelataan viime vuoden lopulta siirretty Kampparit-peli. Ottelu alkaa klo 18:30 – Tervetuloa kannustamaan Veiterä voittoon!

Runkosarja päättyy vieraskierrokseen Jyväskylässä ja Oulussa la–su 28.–29.1. Sitten nähdään miten jatketaan.

Bandytoimitus
Uutisointi perjantain ja lauantain peleistä raportoitu vasta su 22.1.