Suomi-sarjassa voitto, tappio ja tasuri

Veiterän Suomi-sarja joukkue sai kotiturnauksessa saaliikseen voiton, tappion ja tasapelin. Alla tulokset:

Veiterä – JPS 4-0 (3-0)
HIFK – JPS 4-2 (3-0)
Veiterä – Vesta 1-3 (0-1)
JPS – Vesta 3-6 (2-2)
Veiterä – HIFK 3-3 (1-2)

Otteluissa peliaika oli 2×30 min. Olosuhteina mukavat -5 astetta pakkasta, ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta Joutsenon tuulimyllyjen seisoessa työttömänä.

Aamuottelussa vastaan tuli JPS Jyväskylästä. Alun tunnustelun jälkeen Veiterä otti kuskin paikan ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä, kun isännät saivat alle pari maalia. Tehokkaimpana Santtu Nykänen pistein 2+1 ja Antti Karttunen 1+1. Neljännessä maalissa Joni Aapro riehaannutti lankkuväen jekuttamalla puolen kentän soolollaan puolenkymmentä jyväskyläläistä. Syöttöpisteitä ottelussa saivat Jarkko Kinnunen ja Matilaisen Ana. Maalilla Kakon Lasselle nollapeli, joka vaati rangaistuslaukauksen torjumisen.

Toisessa ottelussa vastustajana oli Vesta Helsingistä. Fyysinen joukkue oli hankala tapaus ja keppiviidakon läpi ei montaa tilannetta saatu rakenneltua. Vesta käytti tehokkaasti paikkansa ja vasta aivan lopussa Jaakko Mesiäisen maalin edestä lapioima kavennus ei enää auttanut, vaan peli päättyi 2 maalin tappioon. Syöttöpiste Antti Karttuselle.

Illan jo pimennyttyä vuorossa oli odotetun tiukka ottelu HIFK:ä vastaan. Ottelu alkoikin onnekkaasti HIFK-pakin potkaistessa Veiterä -syötön omaan maaliin, kun alle minuutti oli pelikellossa. Ottelu kuitenkin kääntyi vieraiden hallintaan, ja Teijo Laitisen johdolla HIFK olikin ykskaks johdossa 1-2. Toisen puoliajan alussa vieraat menivät jo 1-3 -johtoon ja ottelu näytti ratkeavan. Kymmenen minuuttia ennen loppua kuitenkin Kinnunen syötti ja Nykänen viimeisteli kavennuksen. HIFK ei tästä masentunut vaan sai pyörityksen Veiterän päähän ja näytti, että pallo menee väkisin maaliin, mutta viimeisen ottelun maalilla pelannut Aaro Heimala pelasti paraatitorjunnallaan vielä kotijoukkueen. Vastahyökkäyksestä Veiterä sai pallon pelattua Huuhtasen Ollille, jonka veto upposi HIFK-veskarille aavistuksen helpohkosti. Syöttöpiste Manu Puumalaiselle. Molemmat joukkueet hakivat tämän jälkeen vielä hanakasti voittomaalia, mutta molempien veskarit kestivät.

Suomi-sarja jatkuu Veiterän osalta lauantaina 19.2 Jyväskylässä. Sarjan loppuotteluun etenevät runkosarjan 2 parasta joukkuetta.