P21: Suurvoitto Kerästä toi sarjan kakkossijan

Nuorten Bandyliigassa Veiterä lähti tavoittelemaan runkosarjan ykköspaikkaa. Sunnuntain 14‒1-voitto Narukerästä varmisti Veiterälle kakkossijan. Valmentaja Ikävalko oli tyytyväinen joukkueen pelillisen identiteetin kehittymiseen kauden mittaan.

Narukerän P21-joukkueesta valtaosa urakoi sunnuntaina Lappeenrannassa sekä aikuisten Bandyliigassa että P21-nuorten pelissä. Peliaikaa kertyi siis yhteensä kolme tuntia ‒ ja tämä näkyi vierasjoukkueen otteissa.

Ottelu oli alkuvihellyksestä saakka Veiterän hallinnassa ja joukkue pelasi pallollisena hyvin kurinalaisesti. Terävä karvauspeli, huolellisuus erikoistilanteissa sekä tarkat syötöt hyökkäyspäässä ratkaisi tänään. Noin vartin kohdalla peli oli jo 3‒0 kahdella Kalle Pesosen ja yhdellä Kerkko Äikkään maalilla. Muutama minuutti lisää, niin Joel Reponen vei isännät jo 4‒0-johtoon.

Narukerän Leevi Vihtalahti pääsi iskemään kuparisen rikki, kun peli oli edennyt 22 minuuttia. Tämän jälkeen Veiterä tiivisti puolustuksen kuntoon eikä Narukerä päässyt käytännössä lainkaan maalipaikoille.

Pelin edetessä porilaisten pelirasitus alkoi näkyä virheinä alakerrassa sekä siinä, että he olivat pakotettu ottamaan rutkasti jäähyjä. Tilanne kuvasti hyvin joukkueiden vauhtieroa: kun ei enää luistimilla ehdi perään, niin puolustava pelaaja yrittää aktiivisella mailahäirinnällä rikkomaan hyökkääjän etenemistä. Onneksi kovimmilta tälleiltä vältyttiin ja toisella puolikkaalla Narukerä siistikin otteitaan merkittävästi.

Ja kun tilaa kentällä oli, niin imatralaispojat Tuukka Loikkanen ja Matias Lehtonen löysivät todenteolla toisensa: molemmille viisi maalia mieheen! Tuukan maaleista kaksi syötti Matti ja Matin maaleista yhteen merkittiin syöttäjäksi Tuke. Heitä säesti erittäin terävästi pelannut Kalle Pesonen, joka iski kaksi maalia ja syötti kaksi. Maalivahti Jere Oravuo pelasi varmasti niissä tilanteissa, jotka Kerä sai aikaiseksi. Toisella jaksolla Jeremias väläytteli pitkää avausta ja olikin aivan siinä&siinä, etteikö Samppa Äikäs olisi päässyt parikin kertaa läpiajoon. Muista illan onnistujista mainittakoon Ville Leinonen, joka parantaa otteitaan pelin tekemisessä, myös alakerran Topi Pesonen oli tänään varmaakin varmempi.

Ottelun lopussa numerot 14‒1 kertoi joukkueiden tasoerosta tänään. Ottelupöytis.

P21-sarja on siten vielä kesken, että Narukerällä on seitinohut mahdollisuus vielä jatkopeleihin, runkosarjan neljänneksi. Voittamalla Weparit ja JPS:n he kipuaisivat Kamppareiden ohi semifinaaliin. Joka tapauksessa Veiterän kakkossija on selvä ja semifinaalissa Veiterä kohtaa Porvoon Akilleksen, jonka Veiterä voitti lauantaina Porvoossa puhtaasti 10‒0. Sarjakärki kohtaa nelosen (eli joko Kampit tai Kerän). Finaali pelataan semistä jatkoon päässeen paremmin menestyneen kotikentällä.

Valkka Otso Obo Ikävalko ynnäsi kautta yhteen tähän tapaan:

 

P21-Nuorten Bandyliigan semifinaaliottelu Veiterä‒Akilles pelataan torstaina 22.2. Kisapuistossa. Ottelun alkamisaikaa sovitellaan vielä. Finaali on vuorossa la 3.3.

Tervetuloa kannustamaan Veiterän nuoret finaaliin!

Bandytoimitus