U18 taisteli upeasti, mutta palkinto jäi saamatta

Veiterän U18 sai joulunalusvieraakseen Kisapuistoon ikäluokkansa sarjoja vuosia suvereenisti hallinneen Mikkelin Kampparit. Tällä kerralla mestarit kuitenkin joutuivat todella ahtaalle hienosti pelanneiden isäntien kanssa, mutta pystyivät lopulta viemään voiton lukemin 4-6 (2-2).

Ottelutapahtuman aluksi vietettiin hiljainen hetki hienon jääpallopersoonan Tapio Tarvaisen muistoksi. Tapsa teki valtavan työn jääpallon parissa ja hänen poismenonsa on iso menetys lajille. Toivottavasti Tapsan työlle löytyy jatkajia.

Perjantai-illan ottelu jouduttiin pelaamaan sääolosuhteiden takia varsin huonolla jäällä ja luntakin tuprutteli, mutta sellaista on ulkoilmaurheilu välillä.

Veiterä lähti otteluun hyvin latautuneena haastamaan ennakkosuosikki Kamppareita. Isännät onnistuivat aktiivisella ja rohkealla karvauspelillään häiritsemään Kamppareiden pelinrakentelua ja mikkeliläiset joutuivat varsin usein turvautumaan pitempiin lyönteihin ja molari Iivo Korhosen heittoihin. Toki myös huono jää vaikutti asiaan omalta osaltaan.

Ottelun maalinteon aloitti kuitenkin vierasjoukkue Kampparit ja vähemmän yllättäen superlahjakkuus Simo Huotelin. Mutta isäntäjoukkue Veiterä oli tullut jäälle taistelemaan, eikä antanut Kamppareiden tällä kerralla hallita ottelua mielin määrin. Peli oli hyvin tasaista ja Veiterälläkin oli omat maalintekotilanteensa, mutta sitten Huotelin iski jälleen ja siirsi kulmalyönnistä vieraat 0-2 johtoon. Peliä oli kulunut silloin 35 minuuttia.

Tämä ei Veiterää lannistanut, vaan kaksi minuuttia myöhemmin Paavo Simpura teki läpiajosta 1-2 ja pelikellon näyttäessä 41 minuuttia, Susanna Simola pelasi tilanteen hienosti loppuun ja tasoitti taukonumeroiksi 2-2.

Toisen jakson aluksi odotettiin Kamppareiden hurjaa rynnistystä, mutta mitä tapahtuikaan: Veiterä oli päättänyt taistella voitosta ja siirtyi 69. minuutilla Niilo Puhakaisen osumalla riemukkaasti 3-2 johtoon.

Johtoasema kesti 10 minuuttia, kunnes Oskari Kokko tasoitti numeroiksi 3-3 ja pari minuuttia myöhemmin Simo Huotelin onnistui tekemään vierasjohdoksi 3-4. Ja kun ottelua oli pelattu 89 minuuttia, Huotelin viimeisteli jo 3-5 johdon Kamppareille.

Tämän jälkeen Veiterä otti aikalisän ja panosti lisää voimaa hyökkäykseen. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan verkko venyi Veiterän maalissa Veeti Herrasen onnistuessa tekemään lopullisen ratkaisun 3-6 osumallaan. Lopussa Elmeri Kestola teki vielä Veiterälle kavennuksen ja loppunumerot siis 4-6.

Ottelun kääntyminen Kamppareille osoitti jälleen joukkueen henkisen vahvuuden: se jaksaa uskoa sitkeästi ja määrätietoisesti omaan tekemiseensä eikä turhaudu, vaikka on vaikeuksia. Siinä on osalla Veiterän pelaajista vielä oppimista, mutta eiköhän se siitä vähitellen korjaudu.

Veiterän joukkueessa oli taas paljon onnistujia. Susanna Simola ja Petra Verhelä pelasivat jälleen erinomaisen ottelun. Tämä kaksikko tuo joukkueeseen valtavasti osaamista ja periksiantamatonta taistelua. Tällä kerralla kapteenina toiminut Aatu Streng on noussut reippailla otteillaan joukkueen johtohahmoksi. Hienoa tekemistä ottelusta toiseen. Aake Riikkinen oli tälläkin kertaa luotettava joukkuepelaaja vailla vertaa. Maalissa pelannut Lauri Weiland oli mainiossa torjuntavireessä. Ja joukkueen kuopuksen Jonne Rikkisen hämmästyttävän kypsät peliesitykset saivat taas jatkoa.

Muitakin onnistujia Veiterän joukkueessa toki oli ja on todella ilahduttavaa huomata pelaajien jatkuva kehittyminen. Joulun jälkeen 27.12. Kampparit saapuu uudelleen Veiterän vieraaksi. Olisiko silloin jo Veiterän vuoro juhlia?

Ottelupöytis