Vesipallopelistä Porvoossa 1-1

Akilles – Veiterä 1-1 (0-1)

Akilleksen ja Veiterän välisestä runkosarjakohtaamisesta ei jäänyt muuta jaettavaa kuin märät pelikamppeet ja tasapisteet. Veiterä oli voitossa kiinni ensijaksolla Antikasen maalilla, Akilles tuli tasoihin Laakkosen maalilla.

Porvoon Pallokentän jääpallokenttä muistutti lauantain iltaottelussa 100 x 60 m kokoista uima-allasta. Ottelun päätuomari Juha-Matti Kanniainen oli lennätetty Oulusta saakka vislaamaan pelin käyntiin.

Jääpallossa, kuten muissakin pallopeleissä, erotuomari on tärkeä toimija. Mikäli Kanniainen olisi katsonut, että kenttä ei ole pelattavassa kunnossa, niin sitten olisi pantu (taas) Liiton kilpailuvaliokunta hommiin ja miettimään uutta peliaikaa.

Toisaalta, kun tiedetään, että Suomessa – ainakin toistaiseksi, jonkin aikaa – jääpallo on ulkoilmapeli, niin tammikuun puolivälin vesisade kuuluu jääpallon ottelutapahtuman säävalikoimaan. Aivan yhtä selvästi kuin äärevät pakkaskelit tai superrailakkaat lumi- ja räntäpyryt.

Ottelussa olisi voinut käydä kuinka vain: Veiterä olisi voinut hävitä tai voittaa suurnumeroisesti, tasapeli 8–8 olisi ollut mahdollista – tai jotain siltä väliltä.

Nyt päädyttiin tasanumeroihin 1–1, jonka voi laskea molempien joukkueiden maalivahtien, Akilleksen Iikka Lempisen ja Veiterän Joonas Kankkusen ansioksi. Nettilähetyksen kuvaruudulta katsottuna Kankkunen venähti muutaman kerran pallon eteen aavistuksen virkaveljeään terävämmin.

Veiterän johto-osuma syntyi terävästi pelanneen Tuomas Antikaisen mailasta, kun oli pelin 8. minuutti oli juuri täyttynyt. Joonas Peuhkuri sai nostettua nopean vaparitilanteen jälkeen pallon Antikaiselle rankkaripisteen tuntumaan ja siitä pallo varmasti vasempaan yläkulmaan.

Veiterän johdossa, ja Pallokentän uima-altaan täyttyessä ääriään myöten, mentiin vaihtamaan kuivat sukat ja hanskat kopille. Tuomarit hörppäsivät kahavit.

Toisella jaksolla sama meno jatkui. Nyt Kankkus-Jonttu pääsi linkoamaan pallot myötätuuleen, parhaimmillaan Killenin rankkarikaarelle. Kotijoukkue kuitenkin teki maalin: 55. minsan kohdalla Lempisen pitkästä avauksesta Akseli Laakkonen otti pallon haltuun ja sivalsi leftiltä ohi Kankkusen: 1–1.

Veiterä pikkasen jäähyili, mutta aivan pelin loppuun – kun Kanniaisenkin luistimet ja sukatkin olivat jo läpimärät – Veiterä sai muutaman kulmatilanteen, mutta tuollaisessa uimapallossa näistä tilanteista ei tullut mitään. Peli päättyi myös Veiterän kulmuriin, mutta ei siitä sen enempää.

Pelin jälkeen Vennon bussin raukeasta lämmöstä tavoitettu päävalmentaja Tero Nieminen pohdiskeli seuraavaa:
– Aika vaikea analysoida enempää tuollaista peliä.
– Vesipalloa se oli ja pelkkää pitkän lyöntiä. Puolustettiin hyvin, niin kuin Akilleskin. Kulmia saatiin, mutta tällä kelillä nekin ovat haasteellisia. Jokunen hyvä napsu niistä, mutta tänään ei mennyt maalin.

Veiterän pelit jatkuvat perjantaina 20.1. kotiottelulla WP 35:ttä vastaan. WP 35 pitää ottaa tosissaan, he voittivat tänään Hifkin ja sarja-avaus Varkaudessa osoitti, että yhtään ei saa antaa heille tilaa tehdä omaa peliä.

Sarja kärkitilanne tasoittui kun Kampit löi Kerän ja Porvoossa tasattiin pisteet. Sarja taulukko näyttää juuri nyt tältä:

Ottelupöytis

Bandytoimitus