Bandyliiga päätökseen, Veiterälle ykköspaikka

Veiterä – Akilles 3–2 (2–1)

Kotoinen Bandyliiga saatiin päätökseen lauantaina. Ylemmän jatkosarjan viimeisessä pelissä kohtasivat perussarjan ykkönen ja kakkonen – Veiterä ja Akilles. Kisapuistossa nähtiin jännittävä peli, jossa molemmista joukkueista oli nähtävissä lievää hermostuneisuutta. Veiterän kotitaika piti ja pisteet jäivät Lappeenrantaan.

Voitto oli tärkeä: sen myötä Veiterä sai pidettyä kotiedun mitalipeleihin, välieriin ja mahdolliseen finaaliin. Tämä näkyi ainakin kotijoukkueen otteissa pelin alkuminuuteilla. Akilles oli alussa myös hieman onnekkaampi: jo kuudennen minuutin kohdalla pallo kaivettiin Veiterä-maalista, kun se ponnahti Johan Segermanin kautta omaan maaliin, 0–1.

Akilles sai tästä hyvän tsempin päälle – ja Veiterä lisää virtaa päästäkseen tasoihin. Peli aaltoili vauhdikkaasti päädystä toiseen.

Noin 20. minuutin kohdalla Veiterä sai otetta pelistä ja kuin tilauksesta Tuukka Loikkanen tarjoili Matias Lehtoselle tekopaikan maalin edessä ja pallo varmasti reppuun: 1–1. Kahden minuutin kulutta tästä Samppa Äikäs sai pidettyä pallon keskialueella itsellään ja vapautti Loikkasen maalintekoon: 2–1. Tämän jälkeen peli jatkui hyvin tarkkana ja lisämaaleja ei nähty.

Toinen jaksoi alkoi kärkipelille ominaisesti vauhdikkaasti, mutta vaarallisiin maalipaikkoihin kumpikaan joukkue ei päässyt. Samaan aikaan alkoi lumisade, joka ei aivan vielä vaikuttanut pelin kulkuun. 56. minuutin kohdalla Christian Laibert katkaisi Kasperi Hirvosen luistelun kovannäköisellä taklauksella, jossa onneksi kuitenkaan kukaan ei loukannut itseään. Pian tämän jälkeen Tero Liimataisella oli mahdollisuus viedä Veiterän parin maalin johtoon, mutta ei aivan onnistunut.

Vihdoin 69. minuutin kohdalla päivän hahmo, Matias Lehtonen iski Veiterän kuudennen kulmurin suoraan Akilles-maaliin ja kotijoukkue siirtyi 3–1-johtoon. Hieno ja tärkeä maali, jonka tuuletukset olivat voittomaaliksi jääneen osuman arvoiset!

Mainittakoon, että Matias Lehtonen voitti näillä osumilla ylemmän jatkosarjan maali- ja pistepörssin tehopisteillä 4 + 4. Veiterän Niklas Valtanen oli tilastossa toinen, tehoilla 4 + 2. Mielenkiintoinen havainto on, että ylemmän jatkosarjan jäähykuninkaat olivat Narukerän kokenut Ville Aaltonen (tehot 0 + 3) ja Kamppareiden nuori Topi Saukkonen (tehot 0 + 0), molemmilla oli kolmessa ottelussa kaksi 10 minuutin jäähyä. Akilleksen vaaralliseksi maalintekijäksi luokiteltu Denis Sadakov jäi vain kolmeen osumaan.

Lehtosen maalin jälkeen tiivistynyt lumisade sotki molempien joukkueiden peliä. Kun peliä oli vartti jäljellä Akseli Pursio flippasi pallon kohti Veiterän keskuspuolustusta ja pallo pomppasi Juuso Kärmeniemen polkkareiden kautta Joakim Nordströmille, joka vapautti Rasmus Kettusen maalintekoon: varma nosto maalin ylänurkkaan ja numerot taululle 3–2.

Akilles otti aikalisän 80. minuutilla ja taktiikka oli selvä: tornit kärkeen ja Jugi Nordström nosteli palloja kohti Veiterän rankkarialuetta. Tämän jälkeen nähtiin välillä aivan hirvittävää miekkailua – varsinkin Veiterän maalin edustalla. Aivan pelin lopulla nähtiin vakavannäköinen tilanne, jonka jälkeen Topi Peuhkurin naamavärkkiä jouduttiin hieman laastaroimaan. Päätuomari Antti Malaska antoi tilanteesta kolme minuuttia lisäaikaa. Akilleksen aikalisän ja Topin paikkailun ansiosta lisäaikaa oli kaikkiaan viisi minuuttia.

Veiterä kesti porvoolaisten loppurynnistyksen ja vihdoin Malaska vislasi pelin päättyneeksi. Tärkeä voitto Veiterälle: joukkueena, seurana ja yhteisönä. Oman lisävärinsä peliin antoi äänekkäästi omiaan kannustanut Trömpperit, joita vahvisti noin 50–60 porvoolaista jääpallofania. Noin kolmisen sataa lappeenrantalaista vastasivat kuitenkin hyvin Porvoosta heitettyyn kannustushaasteeseen.

Veiterän voitto juhlisti myös joukkueen vanhemman huoltajan Reino ”Reiska” Tuulasvirran syntymän merkkipäivää sekä Veiterän talkoo- ja taustamiehen Anssi Peuhkurin 60-vuotisjuhlaa.

Ottelupöytis

Veiterän ja Akilleksen valkat, Tero Nieminen ja Jari Hyttinen, olivat kovin sopuisalla tuulella pelin jälkeen:

Veiterän pelit jatkuvat välierissä

Veiterän pelit siis jatkuvat välierissä, jotka alkavat Lappeenrannassa keskiviikkona 23.2. Välierävastustaja sukeutuu Kamppareiden ja JPS:n välisestä puolivälieräparista. Toinen välierä pelataan Akilleksen ja toisaalta Narukerän ja HIFK:n välisestä parista. Välierät pelataan ”paras viidestä” -systeemillä, eli kolmella voitolla selviää finaaliin. Muut välieräpäivät ovat la 26.2. (vieras), ke 2.3. kotona, pe 4.3. (vieras) ja su 6.3. kotona.

Veiterä-median tavoitteena on LiveStriimata kaikki jäljellä olevat ottelut suorana Kisapuistosta.