Erkkilän ennakko: Pelataan ehjä ysikymppinen

Ennakko: Veiterä – Kampparit, Tapaninpäivänä klo 14

Perinteet kunniaan! Jääpallossa pelataan täysi sarjakierros jälleen Tapanina. Veiterä kohtaa Kisapuistossa ”paikallisvastustaja” Kampparit Mikkelistä. Tässä koutsi Erkkilän pohdintoja ennen talviklassikkoa.

Kahden tappiollisen kotipelin jälkeen Tuomas Erkkilä toivoo joukkueeltaan täysipainoista suoritusta:

”Kova peli on tulossa, Kampit teki viikonloppuna kovan tuloksen Helsingissä [6–11-voitto Hifkistä]. Se edellyttää meiltä hyvää joukkuepelaamista ja -puolustamista koko ysikymppisen ajan.”

Veiterän peli on hieman ailahdellut ja orastavan voittoputkien jälkeen kaksi tappiota viime viikonloppuna Narukerälle ja Olssille kertoo Erkkilän mukaan siitä, että peli ei ole aivan vielä kuosissaan:

”OLS-peli oli meiltä jo parempaa kuin nähtiin Kerä-matsissa. Tapaninottelussa meidän on jatkettava siitä, mihin OLS-pelissä jäätiin. Suunta on koko ajan eteenpäin ja tähtäin on siellä kevään ratkaisupeleissä”, Erkkilä sanoo.

Oman pelin saaminen kuntoon on ratkaisevaa:

”Kun pelataan ehjä 90 minuutin peli, niin aletaan olla oikealla tiellä kauden tavoitteen kannalta. Tapaninpäivänä on oltava hereillä molempien jaksojen ajan. Mikkelissä pelattiin hyvä toinen jakso, joka takasi meille voiton. Tapanina korostuu se, että molemmat jaksot ovat niin sanotusti kuosissaan”, näkee Tuomas Erkkilä.

Voitto Tapaninpäivänä edellyttää onnistumista laajalla rintamalla, näin Erkkilä:

”Jokaisen pelaajan pitää nostaa tasoaan viime viikonlopusta. Oikeastaan Tepi Liimataisen taistelusta OLS-pelissä voisi jokainen meidänpelaaja ottaa mallia ja pelata samalla intensiteetillä myös Tapanina.”

Tuomas arvelee vähämaalista peliä:

”Vaikka jääpallopelin viehätys elää maalinteosta, niin ennustan, että sellaista ilottelua ei tule kun Kampeilla oli sunnuntaina Hesassa. Olen aika huono veikkaamaan lopputulosta ja useimmin miun veikkaukset ovat menneet ihan mettään. Sen arvaan, että molemmat joukkueet tulevat pelaamaan hyvin tarkkaa puolustuspelaamista, joten maaleilla ei mällätä lauantaina”, ennakoi Erkkilä.

”Kuten sanottu, niin meidän on saatava peli kuntoon jo ensimmäisellä jaksolla ja meidän on pelattava ehkä ysikymppinen. Se ratkaisee huomisen pelin”, sanoo Tuomas Erkkilä.

Muutama pelaaja huilaa Tapanina: aiemmin sairastunut Jonna Kauhanen on edelleen flussasairaana pois rivistä,  myös Sane Nurmi on sairaana ja ei pelaa huomenna.

Toke Taalikka kokeilee tänään harjoituksissa miten kroppa kestää pelaamista. Hän sai Narukerä-pelissä hieman tälliä ja hänen pelaaminen ratkeaa tänäiltana. Toivoisin tietysti, että Taalikka pääsisi täysillä kehiin Tapanina. Se ratkeaa myöhemmin ja voi vaikuttaa jonkin verran meidän peluutukseen huomenna”, Erkkilä pähkäilee.

Näitä kannattaa seurata Tapaninklassikkossa:

Hauskat veljet
”Sekä Jannen että Tomin peliä on syytä seurata. Heillä on tärkeä rooli meidän pelissä ja nyt vaaditaan Hauskojen konkareilta tason nostoa, Janne kuivattelee ruutia ja Tomille liipataan luistimet liukkaaksi…”, Erkkilä linjaa.

Hauskat

Hauskat: vasemmalla Janne, oikealla Tomi.

 

Tero Liimatainen
”Tepi on pelannut meidän formissa uudella pelipaikalla keskikentällä. Hyvin on mennyt ja hänen pelaamisestaan voi ottaa koko joukkue mallia. Tepillä on hyvä tatsi pelaamiseen ja hänen hyvää kahden suunnan peliä tarvitaan Tapanina”, kehuu koutsi-Erkkilä.

Liimatainen T

Tero Liimatainen. Uusi pelipaikka on tuonut uutta virtaa.

 

Topi Peuhkuri
”Topi on tällä hetkellä aika kuuma. Hän pelaa hyvällä itseluottamuksella, jolla on merkitystä koko joukkeelle. Hän on yksi meidän johtavista pelaajista”, Tuomas Erkkilä näkee.

Peuhkuri T

Kuuma: Topi Pehkuri iloisen värisessä maalivahdin paidassaan.

 

Veiterä – Kampparit pelataan Kisapuistossa huomenna Tapaninpäivänä klo 14 alkaen. Lauantaille on luvattu kohtuullista jääpallosäätä, pari astetta pakkasta ka poutaa.

Tervetuloa kannustamaan Veiterä voittoon!

–Bandytoimitus