Tärkeä voitto Nuorten Bandyliigassa

Veiterä – JPS 3–2 (0–2)

Veiterän P21 nappasi tärkeät pisteet JPS:ltä tiistai-illan SM-sarjapelissä. JPS:n Nuorten Bandyliigajoukkue on Botnia-69:n ohella miehitetty aikuisten BL-pelaajilla, joten siihen nähden Veiterän nuorten suoritus oli kova ja lupauksia antava.

Pelin jälkeen Veiterän P21-joukkueen valmentaja Otso Ikävalko kertoi ottelusta näin:

”Me sovittiin ennen peliä, että lähdemme pelaamaan täysipainoista puolustuspeliä siten, että meillä on kymmenen ukkoa pallon alla.”

Puolustusvoittoinen taktiikka piti hyvin ja Veiterä pelasi kurinalaisesti. Ensimmäinen jakso meni pitkälti JPS:n hallitessa palloa. Vieraiden vahvat pallolliset pelaajat Nico Nevalainen ja Riku Hämäläinen saatiin pidettyä pois maalipaikoilta ja JPS osui ensimmäisen maalinsa kulmalyönnistä.

Pian tuon jälkeen Veiterällä oli mahdollisuus tasoittaa peli rangaistuslyönnillä, mutta yllättäen pallo osui maalin yläristikkoon. Tauolle mentiin vieraiden 0–2-johdossa.

Toisella jaksolla JPS hyökkäsi laajalla rintamalla, mutta Veiterä sai vaarallisista vastahyökkäyksistä pelin tasoihin. Tasatilanteessa 2–2 peli eteni varsin pitkään ja myös JPS suhri oman rankkarinsa.

Nuoret ratkaisijoina

Valmentaja Ikävalko oli tyytyväinen pelin ratkaisuun:

”Joo, noin viitisen minuuttia ennen loppua Tuukka Loikkanen pääsi vapaaseen paikkaan ja veti komeasti pallon sisään.”

”Me tehtiin kaksi maalia vastahyökkäyksistä hankituista kulmatilanteista. Ensimmäinen tuli hyvän kulmakikan myötä ja toisessa Hämäläisen Ville täräytti jälkitilanteesta hyvän lyönnin kattoon. Pitää olla nuoriin miehiin tyytyväinen, on todettava että maalintekijät ovat syntyneet vuonna 2000. Sen voin vielä sanoa, että JPS-peli oli meiltä erittäin kurinalaista pelaamista erityisesti puolustussuuntaan”, Ikävalko summasi.

”Lisäksi on mainittava, että maalivahtimme Jere Oravuo oli tänään hyvä. Hän piti meidät ekalla jaksolla mukana pelissä, hän otti erittäin tärkeitä koppeja koko pelin ajan. Jere oli ehdottomasti tärkeimpiä pelaajia meidän kannalta”, valmentaja Otso Ikävalko kiitteli.

Veiterä P21:sen pelit jatkuvat keskiviikkona 30.12. kivikovaa Botniaa vastaan. Tervetuloa seuraamaan Nuorten Bandyliigaa Kisapuistoon klo 20.

Liiton P21-tulospalveluun tästä

–Bandytoimitus