Ilkka Japola Veiterän puheenjohtajaksi

Veiterä ry:n puheenjohtajaksi on valittu Ilkka Japola. Seuran vuosikokous oli valinnassa yksimielinen. Ilkalla on yli 20 vuoden kokemus jääpallojoukkueen johtamisesta. Veiterän hallituksessa hän on toiminut pariin otteeseen jo aiemmin.

Ilkka Japola on 60 vuotta nuori tyysterniemeläinen, monipuolisen palloilutaustan omaava henkilö. Ilkka on läpikäynyt mm. FC Lapan jalkapallon nuorisopolun, pelannut Rengas Pallossa sekä Liryssä (Lappeenrannan itäinen raittiusseura) divisioonatason futista monia kausia.

Liry:n riveissä tuli tutustuttua myös jääpalloon Etelä-Karjalan III-divarissa. Omien poikien myötä tie vei Veiterän junnujoukkueiden joukkueenjohtajan ja hallituksen tehtäviin.

Ilkka Japolan työkuvio mahdollistaa seuratoimintaan osallistumisen. Keskustelut Veiterän pj:n tehtävästä alkoi jo kevätkaudella ja hetken harkittuaan Ilkka totesi, että hänellä voisi olla annettavaa seuralle.
– Veiterä on hyvässä tilanteessa. Haluan, että Veiterään on hyvä tulla sekä harrastamaan jääpalloa että toiminaan yhdistystehtävissä, Japola kertoo.
– Seuran perusorganisaatio on hyvällä mallilla ja talous on kunnossa. Näen, että Veiterässä on tarjolla tehtäviä jokaisen jääpallosta ja seuratyöstä kiinnostuneelle.

Seuratyöstä vastapainoa

Ilkka Japola on pohtinut paljon sitä, mitä seuratyö voisi olla kiireisen arjen vastapainona.
– Näen, että seuratyö Veiterässä olisi mukavaa ja yhteisöllistä toimintaa, joka voisi toimia vastapainona arkityölle. On tärkeää, että seuratyö ja harrastaminen ovat mahdollisuus viettää vapaa-aikaa hyvässä seurassa.
– Olen kuullut, että sellainen periaate kuin ”tuplaa ja puolita” voisi olla toimia hyvin myös Veiterän toiminnan kehittämisessä. Eli siis lisätään toimijoiden määrää ja vähennetään henkilökohtaisten tehtävien rasittavuutta ja vastuita, Ilkka Japola pohtii.

Jatkossa Veiterän keskeiset toiminta-alueet, edustusjoukkue, kenttätoiminnot ja junioritoiminta, saavat enemmän vastuuta itselleen. Japolan mukaan aivan kaikkia asioita ei tarvitse päättää hallituksessa saakka ja eri toiminta-alueet voivat kevyemmin linjata omaa toimintaansa.
– Näen, että meillä on hyviä ihmisiä jo nyt eri toimintojen vastuupaikoilla ja Veiterän tilanne on kaikkiaan positiivinen.

Jääpallokausi on pian alkamassa ja nykytiedon mukaan Suomen Cupin toinen alkulohko pelataan Lappeenrannan Kisapuistossa 5.–6.11. Mukava Lappeenrannassa ovat isäntien lisäksi Botnia, Kampparit, JPS ja WP 35.

Veiterä ry:n hallitus 2022–23:

Ilkka Japola, pj
Jukka Tirkkonen, vpj
Toni Kaljunen
Petri Siivo
Anu Talka
Marko Piispa
Aki Rikkinen
Anssi Peuhkuri