Savitaipaleella U12 bandytällit

U12-pelitällit pelattiin Savitaipaleen jäähallissa sunnuntaina 9.10. Paikalle saapuivat JPS, Kampparit ja WP 35 ”kotijoukkue” Veiterän vieraaksi.

JPS on blokannut Veiterä-hyökkäyksen mutta katse on edelleen tiiviisti pallossa.

Aamukympiltä pillin vihellys käynnisti odotetun kaukaloturnauksen Veiterän ja Kamppareiden kohtaamisella. Alun maalit odottivat itseään, peli pyöri lähes täysin Kamppien päädyssä. Loppujen lopuksi maalihanat aukesivat ja Veiterä vei mittelön lukemin 14–2. Mainitaan se, ettei Veiterän valmennus muistanut matsissa ennakkoon sovittua fair play -sääntöä maalieron ollessa 6 maalia, niin johtava joukkue pelaa neljällä kenttäpelaajalla. Peli pelattiin loppuun saakka 5 vs 5.

Sahramin lounaan jälkeen Veiterän vastustajaksi tuli Varkauden keltanutut. Peli ei ollut toisinto edellisestä vaan alle minuutissa Veiterä johti peliä jo 2-0. Loppujen lopuksi taululla oli lukemat 17–4 Veiterän pelatessa neljällä lähes 3/4 osaa pelistä. Peli oli kuitenkin parempaa katseltavaa neljällä pelatessa eikä peli perustunut ainoastaan hyvien yksilöiden kokokentän ”banjoihin”.

Viimeiseen peliin ennakolta kovin eli JPS asettui vastustajan kenttäpäätyyn. Veiterän pojilla päivän pituus näytti jo vieneen osalta hieman keskittymistä, kun tauolla vietetty frisbeegolf ei sujunut kuten kikat ja kiemurat kaukalossa.

JPS:lla oli pari erittäin luistelevaa pelimiestä, jolloin kuuluisa takakarva oli paikoin kovin voimakasta. Alueelle ei liuttu puolivaloilla vaan töitä tehtiin täysillä. Veiterä oli taas tutun vahva ja taas pelattiin melkein koko peli neljällä. Loppulukemat 20–7.

Pelitällit saivat kiitosta kaikilta osallistujilta ja osoittaa, että bandykausi pitää aloittaa hallissa ja jatkaa sitä kevättalvella. Savitaipaleen halli on sijainniltaan ja käyttöasteeltaan ihanteellinen ao. tapahtumiin ruokailupalveluiden ollessa kävelymatkan päässä.

Veiterässä maalinteossa onnistuivat kaikki kenttäpelaajat ja joukkue pelasi ajoittain hyvää peliä huomioiden kauden ollessa vasta aluillaan. On todettava, että muihin joukkueisiin verrattuna kesän jääharjoittelu näkyi jäällä ja tulostaululla. Veiterä on muita joukkueita edellä luistelussa ja mailankäsittelyssä. Joukkueessa pelasivat:

#Heppu Iitiä; varma maalivahti välillä hieman kylmissään
#Paavo Tolska; höyhenen kevyt sulava ja liukas luistelu lämmittäisi myös taitoluisteluareenoilla
#Asla Mihl; taitelijamainen juonikas kiemurtelija, keski- ja alakerran moottori
#Jere Vaittinen; kokoa, taitoa ja peliälyä, Oulan ja Otson manttelinperijä
#Roope Lavikka; syötöt ja karvaus mintissä, luotettava, valmentajan ihannepelaaja
#Anton Zavarzin; pehmeät tassut sekä vahva ja timmi luistelu, tuloksentekijä
#Jessica Kietäväinen; sisukas ja peliälykäs karvauspelaaja, työteliäs
#Touko Nurminen; ”Try in-sopimuksella” Saipa U11:sta saatu taskuraketti

Joukkue on hyvällä tiellä, kun tästä joukkueesta ensi kauden U12-joukkueeseen mahtuu vielä neljä pelaajaa.

Peli on parasta!

 

*  *  *