Juniorien ja hankkeiden jääpallokausi 2022−2023 on käynnistynyt

Veiterä ja Sudet käynnistivät junioreiden jääpallokauden Kisapuisto harjoitushallissa su 2.10.2022. Jääpallokoulu on kaikille avoin ja loistava mahdollisuus päästä aloittelemaan luistelukautta, ennen ulkojäiden aukeamista. Jääpallokoulussa käydään läpi harjoitteita osallistujien taitotason mukaan ja tietenkin tutustuen jääpallon lajina. Viime kaudella jääpallokoulu kokoontui 13 kertaa, joilla oppilaita oli yhteensä 196. Jääpallokoulu siirtyy isolle tekojäälle heti sen valmistuttua. Luistelukoulun ajankohdasta ison jään auettua tiedotetaan Veiterän nettisivuilla ja muilla some-kanavilla.

Veiterä jatkaa tulevalla kaudella hankettaan Veiterästi jäälle, joka toteutetaan Leader Länsi-Saimaa ry:n ja maaseudun kehittämisrahan turvin. Hanke suuntautuu Lappeenrannan läntisen alueen kuntiin Lemi, Savitaipale, Luumäki ja Taipalsaari sekä Lappeenrannan maaseutualueelle. Viime kaudella hankkeessa järjestetyissä koulujen jääpallotapahtumissa tavoitettiin 679 lasta. Mukana oli 36 koululuokkaa tai esikouluryhmää. Tälläkin kaudella toimintaa järjestetään ennen ulkojäiden aukeamista niissä kunnissa, joilla on oma jäähalli, kuten Savitaipale ja Luumäki. Ulkojäiden jälkeen suunnataan myös muihin kuntiin liikuttamaan koulujen ja päiväkotien lapsia jääpallon merkeissä.

Samaisen hankkeen toinen isompi toimintamalli olivat ja ovat peli-illat, joita oli viime kaudella 14 ja niissä kävi yhteensä 685 nuorta pelaajaa. Veiterä ja SaiPa ry jatkavat näitä viimekaudelta tuttuja pihapelitapahtumia, kun ulkojää avautuu. Peli-iltoihin ovat tervetulleita kaikkien lajien harrastajat, ja myös uusilla harrastekokeilijoilla on mahdollisuus tulla tutustumaan jääpalloon. Tapahtumien keskiössä on pelaaminen, isolle jäälle tehdään pienpelikenttiä ja osallistujat jaetaan luistelukokemuksen mukaan ryhmiin. Koko tunti käytetään pelaamiseen.

Veiterä toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan junioritoimintaansa yhdessä jääpallokoulun kumppanin Viipurin Susien kanssa. Samalla Veiterä kiittää yhteistyökumppaneitaan Leader Länsi-Saimaa ry:tä, UPM:ää, Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiötä ja Etelä-Karjalan Osuuspankkia tuesta, jolla jääpalloa tehdään tutuksi maakunnan lapsille ja nuorille.