Martti Tepponen Veiterä ry:n puheenjohtajaksi

Veiterän vuosikokous pidettiin tiistaina UPM:n keskuskonttorin ”Mutterilla”. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat sekä tehtiin henkilövalintoja: hallitus sai neljä uutta jäsentä ja seuran puheenjohtajaksi valittiin Martti Tepponen.

Vuosikokouksessa käsiteltiin kuluneen kauden toimintakertomus sekä talousluvut. Talous todettiin hyväksi ja positiivisella tavalla voitolliseksi. Toimintakertomuksen osalta todettiin toiminnan kehittyneen kautta linjan kauden aikana ja toki merkittävimpänä asiana kirjattiin edustusjoukkueen huikea menestys Bandyliigassa ja mestaruutta seuranneet Kultajuhlat.

Alkavaa jääpallokautta kerrattiin siten, että toimintasuunnitelman todettiin noudattavan totuttua suunnitelmaa: edustusjoukkue matkaa Ruotsin leirille sekä Maailman Cup -turnaukseen lokakuussa. Nuorten joukkueiden osalta joukkuekohtaiset toimintasuunnitelmat täsmentyvät kauden alkuun mennessä.

Tepponen pj:ksi – Lanu, Linnavirta, Pykäläinen ja Simpura hallitukseen

Vuosikokous valitsi yksimielisesti seuran puheenjohtajaksi vahvasti jääpallossa vaikuttavan Martti Tepposen. ”Mara” tunnetaan toki Disas Fish -kalakauppaketjun omistajana ja toimitusjohtajana, mutta muistettakoon, että hänet valittiin toukokuun lopulla myös Suomen Jääpalloliitto ry:n liittohallitukseen. Kansainvälisessä jääpallossa Martti Tepponen on vahvasti mukana kv-liiton, FIB:n, yhtenä pääyhteistyökumppanina.

Hallituksessa jatkavat viime vuonna 2-vuotiskaudelle valitut Leo Segerman, Anssi Peuhkuri, Sami Tapanainen ja Ilkka Vainikka. Heidän lisäkseen vuosikokous valitsi hallitukseen Sami Lanun, Hannes Linnavirran, Mika Simpuran ja Atte Pykäläisen, joista kaksi jälkimmäistä ovat toimineet Veiterän juniorijoukkueiden taustavoimissa parisen vuotta.

Valituista Sami Lanu edustaa media- ja someosaamista. Hänen erikoisosaaminen liittyy lajimarkkinointiin ja uudenlaisen jääpallo-brändin rakentamiseen. Hannes Linnavirta puolestaan edustaa samoin vankkaa markkinoinnin sekä julkaisu- ja painotoiminnan osaamista. Hannes vahvistaa seuran yhteistyöverkostojen rakentamista ja tuo tuoretta näkökulmaa jääpallon kehittämiseen.

Veiterä kiiruhtaa hitaasti: kehittämistyötä laajalla rintamalla

Vuosikokous oli hyvin keskusteleva ja karjalaiseen tyyliin välitön tapahtuma. Jäsenistöä, jota oli paikka noin kolmisenkymmentä henkeä, kävi hyvää keskustelua seuran sääntöjen päivittämisestä (perustettiin työryhmä Ilkka Vainikka–Topiantti Äikäs selvittämään asiaa), helppokäyttöisen ja hyödynnettävän jäsenrekisterin kehittämisestä, Kisapuiston kilpailu-, harrastus- ja yleisöolosuhteiden parantamisesta sekä jääpalloidentiteetin vahvistamisesta Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalassa.

Seuran jaostoina toimivat edelleen juniorijaosto, kenttäjaosto ja olosuhdejaosto. Edustusjoukkueen taustaryhmä kootaan hallituksen ja edarin keskuudesta.

Olosuhteiden osalta todettiin, että määrätietoista kehittämistyötä tehdään edelleen kaupungin poliittisten päättäjien, elinvoima- ja kaupunkikehitys sekä hyvinvointi- ja sivistyspalveluiden toimialojen suuntaan. Myös toimivaa verkko- ja sometiedottamista kehitetään edelleen alkavan kauden aikana.

–Bandytoimitus