P17: Veiterä/Pasa murskasi JPS:n 12-2. Finaali sunnuntaina klo 17

VeiPa – JPS 12-2 (6-1)
WP 35 – Narukerä 5-6 (0-3)

Veiterä/Pasa otti selvän voiton JPS:sta P17 välierässä. Sunnuntain finaali on Narukerää vastaan. WP 35 teki toisesta välieräottelusta hyvin jännittävän, mutta varkautelaisten kiri ei aivan riittänyt.

Ottelu eteni vahvasti VeiPan komennossa. JPS ei päässyt missään vaiheessa uhkaamaan VeiPaa ottelun voitosta. VeiPan tehopelaajia olivat Tuukka Loikkanen (3+0), Kalle Pesonen (2+3), Jaakko Kyllönen (2+1) ja Kerkko Äikäs (2+0). Ville Hämäläinen, Paavo Huuhtanen ja Riku Ikävalko iskivät maalin mieheen. Joukkueen maalivahti Jere Oravuo pelasi varmasti. JPS:n maaleista vastasi Miiro Linjala, syötöt antoi Saku Hämäläinen.

Veiterä/Pasan kausi huipentuu siis P17 SM-finaalissa sunnuntaina klo 17:00 Porin Narukerää vastaan.

VeiPa-JPS k1

VeiPan kärkipelaaja Kalle Pesonen vauhdissa kohti JPS:n maalia. JPS:n Aleksi Niemi yrittää pysyä mukana. (Kuva: Heini Eronen)

 

VeiPa-JPS k2

VeiPan puolustuksen lukko, libero Topi Pesonen ahdistaa JPS:n Saku Hämäläistä, joka suojaa palloa oikeaoppisesti. Liekö liikaa G-voimia Sakulla… (Kuva: Heini Eronen)

 

VeiPa-JPS k3

JPS:n Aleksi Niemi pyrkii karkuun VeiPan Niklas Karhulta. Tuukka Loikkanen tarkkailee tilannetta. (Kuva: Heini Eronen)

 

VeiPan Jouni Huuhtanen jutteli näin välierän jälkeen:

 

Tässä JPS:n Ville Irtamon kommentit:

 

WP 35 veti välierän jännäksi – kohtalona pronssiottelu

Toisessa välieräottelussa kohtasivat WP 35 ja Narukerä. Ensimmäinen puolisko oli aluksi tunnustelevaa peliä, mutta 24. ja 26. minuuttien kohdalla Jaakko Hyvösen ja Joona Rajalan maaleilla porilaiset siirtyivät johtoon. 34. minuutin kohdalla ottelu oli jo 3-0 Kerälle (Rajala).

Toinen puolikas jatkui kuten ensimmäinen päättyi: Paaki Hyvönen iski kaksi (joista varsinkin kulmasta syntynyt 5-0 -osuma oli hieno) ja Joona Rajala yhden. Taululla jo 6-0.

WP 35 ei antanut periksi, vaan aloitti oman kirinsä 64. minuutilla: Juho Holopainen ja Sakke Herranen, kaksi maalia molemmille, hilasivat joukkuetta lähemmäs ja lähemmäs finaalipeliä. Lisäksi maali merkittiin lähietäisyydeltä osuneelle Juho Männikölle (3-6).

Aivan ottelun lopussa WP 35 sai tukun kulmalyöntejä, joista järjestyksessään 12. osui keskelle ylärimaa. Siinä oli Sakella paikka panna peli tasoihin! WP 35:n ansioksi on todettava, että se osoitti taistelullaan, että peli on pelattava loppuun asti. Missään vaiheessa ei saa luovuttaa.

Narukerän vahva ote katosi kaksikko Hyvönen-Rajala väsähtämiseen. Jaakko Hyvönen onkin kärsinyt jonkinasteisesta pitkittyneestä flunssasta koko loppukauden ja aivan yksin Joona Rajala ei pysty kannattelemaan koko joukkuetta. Kaksikko saa kyllä hyvää tukea Leevi Vihtalahdelta ja nuorelta Atte Perkaukselta ja parhaimmillaan he voivat yllättää huomenna…?

Pronssipeli aamulla, kultapeli illalla

P17-mitalipelien kanssa samaan aikaan Kisapuistossa pelataan naisten SM-pelit. Nuorten pronssiottelu alkaa klo 9:00, ja kulta ratkaistaan klo 17:00 alkaen.

Jo nyt lauantaina naisten ensimmäistä välieräottelun alkua jouduttiin siirtämään 30 minuuttia myöhemmäksi. Toivottavasti jää kestää vielä huomisen, niin naisten kuin P17-pelit.

-Bandytoimitus