Peli pakettiin vartissa – VeiPalle pisteet Akilleksen kustannuksella

P17SM: Veiterä-Pasa YJ – Borgå Akilles 11–1 (8–0)

Sunnuntai-iltapäivän P17 SM-sarjapeli on taputeltu jo ensimmäisen vartin jälkeen kun kotijoukkue johti Tuke Loikkasen, Ville Hämäläisen ja Kalle Pesosen maaleilla 4–0. VeiPa United oli jatkuvasti potkun–pari edellä. Akilles keskittyi puolustamaan.

Ottelu päästiin pelaamaan erittäin hyvissä olosuhteissa, joskin nopeasti pakastunut keli teki jäästä hieman helposti lohkeavan.

Pelin alku osoitti, että vaikka VeiPa oli hieman vahvemmalla materiaalilla liikkeellä, niin joukkuepelaamisen suhteen molemmat joukkueet olivat vielä hieman joulunviettotunnelmissa. Kotijoukkueen vahvojen maajoukkuepelaajien (Loikkanen, Hämäläinen, K. Pesonen, Äikäs) pallollinen peli kuitenkin liikaa Akillekselle, jonka riveihin oli nostettu muutama maamme P15-ikäluokan huippupelaaja. Ikä-, koko- ja taitoero näkyivät sittenkin joukkueiden välillä juuri tulostaulun numeroiden osoittamalla tavalla.

Kotijoukkueen maalissa Rasmus Turunen torjui muutamat lähitilanteet näyttävästi. Kentän toisessa päässä puolestaan hyvin pelannut maajoukkueveskari Isak Skog ei mahtanut tehdyille maaleille tällä kertaa mitään. Akilleksen pelin avaaminen perustui varsinkin toisella jaksolla Skogin pitkiin avauksiin, joilla tavoiteltiin kärkipelaajia. VeiPa Unitedin libero Topi Pesonen hoiti tehtävänsä tänään hyvin ja esti vieraiden maalintekoaikeet hyvissä ajoin.

Kotijoukkueesta maaliahneimmalla päällä olivat Ville Hämäläinen (5 maalia) ja Kalle Pesonen (4 maalia) sekä kertaalleen maalanneet Tuke Loikkanen ja Topi Pesonen. Tuomarikolmikko Kaijansinkko-Ikävalko-Kaipia selvisivät iltapuhteesta kunnialla – ja helpolla: ottelu oli siisti ja eteni muutamasta jäähystä huolimatta sääntöjen määräämällä uralla.

Ottelun jälkeen ja suurimman voitonriemun jo hieman tasaannuttua VeiPa-YJ:n valmentaja Jarmo ”Jamo” Kyllönen pohti pelin antia seuraavaan tapaan:

Illan Pyttykerho (herrat Tapio Arminen ja Juhani Oksala) palkitsi vierasjoukkueesta yrittelijään ja aina hyvällä liikkeellä pelaavan Tuomas ”Tumppi” Antikaisen, joka iski aivan ottelun lopulla Akilleksen illan ainokaisen. Kotijoukkueen osalta valinta olikin vaikeampi akselilla Pesonen K. – Hämäläisen Ville, ja tällä kerralla vaaka kallistui aavistuksen monipuolisempaa peliä esittävän Kallen kannalle.

P17 VeiPa YJ jatkaa sarjapelejään seuraavan kerran Jyväskylän Viitaniemessä la 2.1.2016. Seuraava kotipeli on sunnuntai 10.1. ja pelipaikaksi on merkitty Imatran Linnala.

P17SM-tulospalveluun

–Bandytoimitus