U18-joukkueelle kirvelevä kotitappio

WP 35 aiheutti Veiterän U18-joukkueelle toisen peräkkäisen kotitappion sunnuntaina Kisapuistossa ja vei pisteet mennessään Varkauteen numeroin 5-8 (2-4).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja tilanteita oli molemmilla joukkueilla. WP oli kuitenkin koko ajan hieman vaarallisempi ja painostus tuottikin tulosta 6. ja 9. minuutilla, tulostaululla lukemat 0-2 vierasjoukkueelle.

Veiteräkin sai rakennettua hyviä hyökkäyksiä, mutta maalinteko oli vaikeaa. Lopulta 13 minuutin kohdalla varkautelaiset rikkoivat rangaistusalueella ja Ville Reijonen iski varmasti pallon verkkoon kaventaen tilanteeksi 1-2.

Matsi jatkui varsin tasaisena, mutta Veiterän joukkueelle sattui useita harmillisia nukahduksia ja helppoja virheitä. WP 35 hyödynsi nämä tarjoukset ja rankaisi armotta siirtyen jo 1-4 johtoon. Veiterä ei kuitenkaan takaiskuista lannistunut, vaan jatkoi sinnikkäästi taistelua. 41. minuutin kohdalla Aatu Streng yllätti kaukolaukauksella WP:n molarin ja pääsi tuulettamaan maaliaan antaumuksella. Tauolle siirryttiin siis lukemissa 2-4.

Toisen jakson alku oli taas varkautelaisten painostusta ja valitettavasti Veiterän virheet jatkuivat: WP 35 siirtyi kapteeninsa Väinö Niirasen laukauksella 2-5 johtoon.

Tästä käynnistyi kuitenkin Veiterän ankara painostusjakso ja WP oli suurissa vaikeuksissa kotijoukkueen erinomaisen karvauksen puristuksessa. Valitettavasti Veiterä ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään maalipaikkojaan.

61. minuutilla Veiterä otti aikalisän ja nosti karvauksensa ylemmäksi. Varkautelaisten puolustus oli ongelmissa ja vihdoin 65 minuutin pelin jälkeen Veiterä onnistui maalinteossa: Niilo Puhakainen ampui vaparin ja Janne Virta kävi hienosti siirtämässä molarin eteensä torjuman pallon maaliin. Kotijoukkueen kova painostus kuitenkin katkesi, kun Weparit onnistuivat kulmasta lisäämään johtonumeroiksi 3-6.

Taistelu pisteistä jatkui silti todella tasaisena ja seuraavalla minuutilla nähtiin kotijoukkueelta hieno osuma, kun Niilo Puhakainen ohjasi Ville Reijosen kovan sivurajalyönnin komeasti verkkoon. Tilanne 4-6 ja kaikki oli vielä mahdollista.

Veiterän toive voitosta sai kuitenkin 81. minuutin kohdalla jo ratkaisevan tuntuisen kolauksen varkautelaisten siirryttyä 4-7 johtoon. Lopullinen niitti tuli 88 minuutin pelin jälkeen, kun WP onnistui jälleen ja johti jo 4-8. Lopussa Ville Reijonen kaunisteli vielä loppunumeroiksi 5-8.

Ottelusta jäi hyvin kaksijakoinen tunnelma. Toisaalta Veiterän hyökkäyspeli oli ajoittain oikein hyvää ja karvauspeli toimi, mutta helppoja virheitä ja uinahduksia tapahtui aivan liikaa. Ne kostautuivat tylysti ja ratkaisivat ottelun tällä kerralla.

Veiterän peli-ilme ja taistelutahto oli kuitenkin jälleen erinomaista. Joukkue on selvästi kypsynyt ja kasvanut henkisesti paljon. Onnistujia oli nytkin Veiterällä runsaasti. Niilo Puhakainen oli erinomaisessa pelivireessä, samoin Ville Reijonen pelasi vahvan ottelun. Lisäksi Susien naisjoukkueesta lainassa olevat Susanna Simola ja Petra Verhelä osoittivat olevansa joukkueelle todellisia vahvistuksia. Ja libero Elias Hentunen jatkoi jälleen mainioita otteitaan. Sitten mainitaan vielä 14-vuotias Ville-Veikko Hietamies, jonka peliesitykset ovat nuoresta iästä huolimatta ottelusta toiseen tasaisen varmoja.

Ottelupöytis