Verhelä takasi voiton Botniasta

Veiterä ja oulunkyläläinen Botnia nyhjäsivät tasaisessa ottelussa, jonka ratkaisu nähtiin viimeisen kympin aikana.

Veiterä – Botnia 5–4 (3–2)

Ottelun alku oli toisinto eiliseltä WP 35-pelistä: vain reilu minuutti kellossa ja vierasjoukkueen Eetu Pulkkinen luutii pallon maaliin takatolpalta, Markus Kumpuoja teki esityön.

Ensimmäisellä puoliskolla – jolloin Kisapuiston jää oli vielä hyvässä kunnossa – Veiterä piti otteen itsellään ja Botnian karvauskorkeus oli todella alhaalla. Vieraiden taktiikkana oli vahvasti bussittaa oma kenttäpuolisko niin, että Veiterän keskikenttäpelaajat eivät päässeet puhkomaan heidän puolustuskahdeksikkonsa suoraviivaisella syöttöpelillä.

Ensimmäisellä jaksolla avausmaalia lukuun ottamatta maalit syntyivät tiiviin, noin kahdeksan minuutin jakson aikana: ensin varusmies Veeti Hyvärinen taisteli riemukkaasti pallon maaliin ja vain minuutin kuluttua tästä Aleksi Seppänen vei Veiterän johtoon. Botnia kavensi Kumpuojan kulmalyönnillä, mutta taas minuutti tästä, niin Joonas Peuhkuri vei kotijoukkueen taukojohtoon 3–2.

Toisella jaksolla säätila hieman muuttui ja tauolla jäädytetty kenttä muuttui nahkean nahkaiseksi. Tämä vaikutti enemmän kotijoukkueen peliin. Pallo ei enää – eikä oikein luistinkaan – liikkunut totutulla tavalla. Botnian tiivis oman kenttäpuoliskon puolustaminen oli myös tiivistä.

Jaakko Järvisen kulmurilla Botnia nousi tasoihin, mutta Paavo Huuhtanen vei kotijoukkueen jälleen yhden maalin karkuun. Todettakoon, että Botnia onnistui tänään kulmureista 100 %:sesti. Kumpuojan – joka on kieltämättä tuonut Botnian peliin oivaltavuutta ja malttia – toi vieraat taas tasoihin ja hiljalleen peli painui myös syvälle Veiterä-päätyyn. Onneksi maalilla pelannut Saku Herranen oli tilanteen tasalla, eikä päästänyt enää pallo taakseen. Paine oli ajoittain kova.

Veiterän kapteeni Ere Verhelä näytti kaukolaukauksellaan pelin 81. minuutilla, miten kapteeni ottaa roolia voiton saavuttamiseksi ja kannattelee joukkuetta omalla esimerkillään: Eren mailasta syntyi loppunumerot 5–4. Botnia pyrki vielä järjestämään hämmennystä Herrasen maalille, mutta tiukatkin tilanteet kestettiin.

Peli päättyi Veiterän suoraan kulmalyöntiin, jonka Tomi Hauska (tänään 3 syöttöpistettä) kuitenkin herrasmiehen tapaan vippasi vain liikkeelle ja nämä numerot riittivät Veiterälle.

Veiterän maalit tänään:

Veeti Hyvärinen, 1–1 (22 min)
Aleksi Seppänen, 2–1 (23 min)
Joonas Peuhkuri (Nordic Interim), 3–2 (30 min)
Paavo Huuhtanen, 4–3 (56 min)
Ere Verhelä (Lähitapiola), 5–4 (81 min)

Jäähyt: molemmille 1 x 10 min (B: Autinen, V: Huuhtanen).

Ottelupöytäkirja

Nuoret palkittiin

Tänään ottelun energisimpien pelaajien palkinnot menivät nuoriso-osastolle: kotijoukkueesta palkittiin kauden avausmaalin tehnyt Veeti Hyvärinen ja Botnian energisimmäksi nähtiin oikeutetusti Aapo Pulkkinen.

Ja vielä sananen illan erotuomareista: Sami Kaipia pärjäsi linjureineen (Pöysä, Myllylä) ajoittain mainiosti, mutta hetkittäin pelaajat joutuivat hieman ihmettelemään tuomarilinjaa, ja ”kovaa pelaamisen” raja oli tänään hieman häilyvä. Tosin se oli molemmille joukkueille sama. Onneksi pahemmilta häslingeiltä vältyttiin ja lopulta kaikki meni hyvin.

Botnian mediaosaston mobiiliyksikkö striimasi pelin Kisapuiston kuuluttamokopin lasin takaa. Ottelun voi katsoa Botnia Bandyn Youtube-kanavalta.

Tapaninpäivänä vastassa Kampparit

Veiterän edustusjoukkue ja taustavoimat vetäytyvät nyt joulun odotukseen ja viettoon. Veiterä ry toivottaa kaikille oikein rauhaisaa joulun aikaa – takaisin jääpallokentille palataan Tapaninpäivänä 26.12. klo 15, jolloin pelataan perinteinen Tapaninpäiväkierros. Lappeenrantaa saapuu tuttu vastustaja, Mikkelin Kampparit.

Bandytoimitus