Veiterä teki selvää Hifkistä Kalliossa

Lappeenrannan Veiterä jatkaa tappiottomien otteluiden sarjaa Bandyliigassa. Tänään lauantaina kaatui aina kova kotijoukkue HIFK. Ilahduttavaa on, että Veiterästä löytyi kuusi maalintekijää kahdeksaan maaliin. Seppänen ja Ragulin nappasivat tehot 2+1.

HIFK –  Veiterä 3–8 (2–3)

Ensimmäisellä puoliajalla Hifki nappasi johdon kahdella nopealla kulmamaalilla. Jo 10 minuutin pelin jälkeen taululla loistivat stadilaisten iloksi punaiset 2–0-numerot. Veiteräpuolustus pelasi tiiviisti ja muuten kotijoukkue ei päässyt vaarallisiin maalipaikkoihin.

Veiterä heräsi peliin puolen tunnin jälkeen: nopeasti, noin kahdeksan minuutin aikana Jegor Ragulin, Janne Hauska ja Aleksi Seppänen olivat vieneet Veiterän johtoasemaan ja 2–3.numeroissa mentiin viettämään taukoa. Kallioon saapuneet vajaat puolitoistasataa (?) katselijaa olivat ihmeissään Veiterän nopeasta pelin kääntämisestä edukseen. Ehkä paikalla oli jokunen Veiterän etäkannattaja ja heidän mielestään peli sujui kuin aamupäivän golfkierros Vuosaaren kentällä. Veiterä-johto olisi voinut olla reilumpi, mutta kun ei mennyt sisään, niin ei… Toki HIFK:n maalia vahtinut Niko Laakso oli tänään mies paikallaan.

Toiselle jaksolle Kallion sumuiselle kentälle luisteli päättäväinen Veiterä – ottelun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Valkopaitainen Veiterä oli päättänyt pelata normaalia vauhtipeliä, jossa palloa ei räimitä sinne-tänne toivotaan-toivotaan tyylillä, vaan hallitusti ukolta toiselle liikuttaen. Tulostakin alkoi tulla: tunnin jälkeen taululla seisoi jo 2–6, kun Vallu Hauska oli sivaltanut kulmurista, Johan ”Untti” Segerman Aksi Seppäsen esityöstä ja Seppänen toistamiseen ”Raga” Ragulinin syötöstä. Peli oli ohi ja Hifkin punanutut lyöty – taas kerran.

Kalle Pesonen viimeisteli vielä hienosti V. Hauskan esityöstä kahdeksannen osuman ja homma oli selvä. Aivan pelin viimehetkillä Hifki tekaisi kolmannen ja siitä loppuluvut 3–8. Hyvään vireeseen Hifkissä päässeen Joonas Peuhkurin otteet jäivät tällä kertaa lappeenrantalaisten varjoon. Veiterä sai pidettyä Joonaksen pelin rakentamisen aisoissa ja  pois serkkupoika Topi Peuhkurin nenän edestä. Hifkista onnistuivat Aku Ojanen kahdesti ja Jaakko Liukkonen kertaalleen.

Koutsi Gratsev oli luonnollisesti tyytyväinen voitetun pelin jälkeen:
– Ensimmäisen 20 minuutin aikana IFK oli aggressiivinen ja teki ansaitut kulmamaalit. He ansaitsivat johtonsa. Tämä ehkä herätti meitä kunnolla ja sitten pääsimme peliin mukaan.
–  Puoliajalla puhuimme, että paikkoja on ja varsinkin vieraskentällä paikat pitää hyödyntää huolellisesti. Dominoimme peliä kokonaisuudessaan ja laitoimme pallo sisään.
Erityisen tyytyväinen ”Valle” Gratsev oli koko joukkueen suorittamiseen tänään:
– Kaikki pelaajat saivat peliaikaa ja täyttivät paikkansa, kertoi päävalmentaja ylpeänä koko joukkueen esityksestä tänään.

Veiterän maalintekijät Brakulla:
Ragulin Jegor 2
Seppänen Aleksi 2
Pesonen Kalle 1
Segerman Johan 1
Hauska Janne 1
Hauska Valtteri 1

Ottelupöytis

Paikallinen Pyttykerho palkitsi Veiterästä #77 Aleksi Seppäsen, joka hymyssäsuin kiitti palkinnosta (kuva: Veiterän mediatiimi).

Veiterän matka jatkuu sunnuntaiksi Poriin, jossa kohdataan klo 13 alkavassa pelissä Narukerä. Myös tänään voittanut Akilles (9-2 Jipsistä) hönkii ikävän tuntuisesti Veiterän niskaan, mutta huomisen jälkeen tasataan pelimäärä ja sitten nähdään asetelma ennen maaottelutaukoa.

Tuttuun tapaantapahtumia Porista voi seurata Liiton LiveScoresta.

–Bandytoimitus
Helsingin kirjeenvaihtajan välittämien tietojen perusteella