Veiterällä laaja edustus P19-maajoukkueen tarkkailuryhmässä

Jääpalloliiton P19-johtoryhmä on julkaissut kauden 2016–17 maajoukkueen tarkkailuryhmän. Ryhmässä on 8 maalivahtia ja 36 kenttäpelaajaa. Nuorten päätavoite on Venäjä Syktyvkarissa tammikuun lopussa pelattavat MM-kisat. Veiterästä mukana on kokonaista kahdeksan pelaajaa.

P19-maajoukkueen valmennuskaksikko Mika HyppönenJari Kettunen on suunnittelu kauteen kaksi leiriä ja MM-kisoja valmistavan leirin. MM-kisat pelataan 27.–29. tammikuuta Syktyvkarissa. Kaupunki sijaitsee Komin tasavallassa, noin 1 000 kilometriä Moskovasta koilliseen. Luvassa on siis ns. raikkaat ulkokisat.

Veiterästä on tarkkailuryhmässä P21-joukkueen maalivahti Jere Oravuo sekä kenttäpelaajat Riku Ikävalko, Pyry Kunnas, Jaakko Kyllönen, Matias Lehtonen, Kalle Pesonen, Topi Pesonen ja Kerkko Äikäs. Lehtonen ja Äikäs palloilevat tämän kauden vaihto-opiskelijoina Ruotsin P18 ja P20 -sarjoissa, joten heidän aktiivinen seuraaminen tapahtunee ”etänä” tai agenttien avustuksella.

Tarkkailulistaa tutkiessa on mielenkiintoista havaita, että edelliskaudella P17-maajoukkueeseen ponnistaneet Ruotsissa asuva Hugo Sundberg ja Norjassa asuva Jesper Bergersen ovat myös kiinnittäneet P19-valmennuskaksikon mielenkiinnon.

Leirirupeama alkaa todennäköisimmin marraskuun alkupäivinä Jyväskylästä ja kauden mittaan nähdään montako Veiterä-nuorta Komiin matkustaa…

Tästä linkkaus Liiton uutiseen, jossa on luettavissa koko lista ja P19-maajoukkueen kausisuunnitelma

–Bandytoimitus