Veiterän ote petti, Kampparit voittoon 5–6 (3–1)

Veiterä avasi Bandyliigan kotikarkelot tappiolla, hyvin kaksi- tai kolmijakoisessa ottelussa. Alussa Kampparit vei peliä, Veiterä iski tauluun 5–1 johdon ja viimeisen 30 minuutin aikana mikkeliläiset nousivat klassisesti ”rinnalle ja ohi”…

Jääpallossa, jos missä huomaa että ”pallo on pyöreä”. Pelin alussa molemmilla joukkueilla on samanarvoiset mahdollisuudet voittaa. Peli alkaa tilanteesta 0–0. Tänään näytti siltä, että Kampparit olivat valmiimpia peliin: Juho Liukkosen, Tuomas Liukkosen ja edelleen erinomaisen Kimmo Huotelinin juonimat hyökkäykset veivät pelin vääjäämättä Veiterä-päätyyn. Ainoastaan Veiterän maalivahti Topi Peuhkurin hyvät otteet pelin alussa pitivät tilanteen tasaisena.

Kampparit aloitti maalinteon 11. minuutilla, mutta pian tämän jälkeen Veiterä sai koneensa käyntiin: varsinkin Tero Liimatainen oli tänään hyvä, siitä osoituksena 4 syöttöpistettä. Taukonumerot 3–1 iskivät Santtu Nurmi, Aleksi Seppänen ja Emil Fedorov. Varsinkin nuoren Fedorovin lyöntilaukaus melkoisen pienestä kulmasta, kaaren takaa oli näyttävä. Katsomossa iloittiin…

Toiselle jaksolle Veiterä sai kentänmyötäisesti puhaltaneen myötätuulen – spinnu ylös ja vauhdilla kohti Kamppari-maalia: 48. minuutilla (Seppänen kulmasta) ja 54. minuutilla (Janne Hauska lähietäisyydeltä) isketyt maalit johtivat siihen, että ehkä kotijoukkueen osalta ajateltiin, että tämäpä olikin sitten tässä.

Eipäs ollutkaan. Kampparit pääsi 11 minuutin sisään iskemillä maaleilla jo tasoihin ja oli vain ajan kysymys, milloin ohi… Eipä aikaakaan, kuin pelikellon näyttäessä 90:00 jalkavaivoista kuntoutunut Kalle Lempinen osui läheltä – peli oli kääntynyt kokonaan mikkeliläisille.

Veiterän toisen jakson esitys oli aluksi vahva, mutta 62. minuutin jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue… Mihin ote kirposi, sitä voi pohtia?

”Meillä kenttä hajosi liikaa, teimme Kampparit hyväksi tänään ja johtoasemassa focus ei pysynyt enää itse asiassa”, joukkueen johtoryhmästä todettiin.

”Näin ei saa käydä jatkossa. Joka ukko kopilla tietää tämän. Ei pidä lähteä syyttelemään ketään, mutta kyllä siellä aika hiljaista oli…”, Veiterän joukkueen puolesta todettiin. Katse onkin käännettävä pian jo tulevaan, sillä ensi viikon perjantaina Veiterä kohtaa kotikentällään Porvoon Akilleksen.

Kamppareiden parhaana palkittiin koko ajan hurjasti töitä tekevä Juho Liukkonen, jonka otteet kentällä kertovat, että hän on edelleen huippukunnossa ja yksi kotimaisen Bandyliigan tärkeimmistä pelaajista. Veiterästä erottui varsinkin Tero Liimatainen, mutta erityisesti Topi Peuhkurin ansiosta takaiskumaaleja ei syntynyt enempää. Peuhkuri pokkasi ansaitusti pyttykerhon palkinnon pelin jälkeen.

Peuhkurin Topi

Topi Peuhkuri palkittiin kotijoukkueen parhaana.

 

Taistelu jatkuu ja tasaiseksi ennustettu sarja pitää jännitystä yllä Bandyliigassa. Perjantaina jatketaan…!

Ottelupöytäkirjaan tästä

Bandytoimitus