Voitollinen sarja-avaus: WP 35 – Veiterä 2–7 (1–5)

Veiterä avasi Bandyliigan voitolla Varkauden WP 35:stä. Perjantai-illan esitys oli tasapainoinen, koko joukkueen hyvä suoritus. Illan ottelu päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa, hienoinen tuuli vaikutti hieman peliin, mutta muuten pelattiin ”hallikelissä”.

Joukkueen kapteeni Janne Hauska painotti, että kauden avausottelu ei koskaan ole helppo:

”Sarjan avaaminen Varkauden Kämärillä ei ole helppoa. Kyllä me puhuttiin tästä jo alusviikolla ja ainakin omassa mielessä kävi vaikea ottelu täällä viime kaudella. Tiedettiin, että varkautelaiset ovat parantaneet tekemistä viime kaudesta ja Kämäri ei koskaan ole helppo paikka pelata”, tuumi Hauska.

Kippari-Jannen mielestä Veiterän esitys oli tänään tasapainoinen:

”Kyllä me pelattiin hyvin tänään koko joukkueena. Ehkä siinä oli hetkiä, jolloin weparit pääsi peliin mukaan, mutta meidän puolustus hoiteli loput ja hyvä niin.”

Veiterä ei ollut ottelussa häviöllä missään vaiheessa, vaan hallitsi kenttätilanteita kokolailla ottelun ajan. 1–1-tilanteen (7. min) jälkeen Veiterä iski tauluun 1–6-johdon (Liimatainen kahdesti, T. Hauska, Nurmi, Laibert) kunnes WP 35:n nuori Akseli Uotinen pääsi kaventamaan numeroiksi 2–6. Nyt pitää arvuutella, mutta olisiko ollut niin, että ”Aksu” olisi ensimmäinen vuonna 2000 syntynyt pelaaja, joka iski maalin Bandyliigassa? Tarkastakoot jääpallohistorioitsija Tuomas Hoppu asian…? WP:n ekan maalin teki Niko Nissinen.

Aksu Uotinen (16 v.) valittiin paikallisen pyttykerhon puolesta kotijoukkueen parhaana, Veiterästä palkittiin 20-vuotias Tero Liimatainen. Varmasti ansaitut valinnat.

Ottelun lopussa Mölli Laibert täydensi iltansa vielä toisella maalillaan ja loppuluvut olivat selvät: 2–7 Veiterälle.

Avausvoitto tärkeä valmentaja Nikisoville

Veiterän päävalmentaja Aleksei Nikisov pysyi tyylilleen uskollisesti hyvin maltillisena omissa kommenteissaan:

”Jåå-å, koko joukkue pelasi hyvin. Koko kymmenikkö puolusti hyvin, hyökkäsi hyvin. Oikein tyytyväinen olen”, kertoi Nikisov.

Hän nosti esille myös maalivahti Topi Peuhkurin, joka saalisti tänään yhden syöttöpisteen ja oli muutenkin hyvä.

Nikisov näki, että varsinkin toisella jaksolla, kun Tepsu Liimatainen ja Janne Hauska istuvat peräkkäisiä kymppejään, joukkue pelasi erittäin kurinalaisesti ja täysin suunnitelman mukaan. Tuona aikana Laibert pääsi ampumaan Ere Verhelän tarjoamasta kulmasta 1–6-lukemat tauluun (73. min) ja peli oli sillä selvä.

”Meillä on lauantai-iltana vielä kevyet treenit ja siitä jatketaan kohti kotiavausta. Sarja on vielä alussa ja on tärkeää kehittää peliä koko ajan. Kausi on vasta alussa”, jutteli Nikisov.

Janne Hauska ja Aleksei Nikisov tavoitettiin haastatteluun joukkueen bussin lähtiessä kohti Kaakkoa. Kapteeni Hauska totesi kotimatkasta näin:

”Juvalle asti juhlitaan avausvoittoa, sitten syödään ja aletaan täysillä keskittyä sunnuntain Kampparit-peliin”. Napakkaa puhetta.

Veiterän kotiavaus on siis sunnuntaina 20.11. klo 15 Kisapuistossa. Su-iltapäiväksi luvataan (yr.no) Lappeenrantaan ”hallikeliä”: pilvipoutaa, +1 asetta.

Ottelupöytäkirjaan tästä

–Bandytoimitus

ott-ilmo-20-11-veit-kamp