Edustus: kaukaloleiriltä kohti ison jään leiriä

Veiterän edustusjoukkue tiivistää harjoitustahtiaan. Edessä on syyskauden huipentuma: Ruotsinleiri 14.–19.10. Uppsalassa ja Västeråsissa. Lokakuun ensimmäisen viikonloppuna edari leireilee vielä Kisapuistossa: perjantaina pidettiin nopeus- ja kimmoisuustestit, jonka jälkeen joukkue suuntasi vielä iltajäille.

Joukkueen valmentaja Tuomas Erkkilä on tyytyväinen näkemäänsä:
”Hyvältä vaikuttaa! Syykauden harjoittelu näyttää menneen oikein mallikkaasti ja ryhmässä on hyvä tekemisen meininki. Turha koheltaminen on jäänyt pois ja jätkät keskittyvät olennaiseen.”
”Nämä yhteisviikonloput ovat olleet todella hyviä tapahtumia. Näkee selvästi, että joukkueella on ammattimainen ote kauteen valmistautumisessa. Iso kiitos tästä kuuluu myös Risto Kankaalle, joka on huolehtinut tarkasti joukkueen kuntovalmennuksesta syyskaudella”, Erkkilä toteaa.

Myös harjoitusleiri Ruotsissa herättää Erkkilässä positiivisia tunnelmia:
”On erittäin hyvä päästä isolle jäälle tässä vaiheessa kautta. Suurimmalla osalla pelaajista on luonteva pelipaikka tiedossa, muutamalle haetaan vielä paikkoja heidän vahvuuksien mukaan. Ruotsin reissulla miellä on hyvät harjoitukset Uppsalassa ja pelaamme myös kolme harjoitusottelua”, pohtii Erkkilä.
”Olen luottavaisin mielin. Jokaiselle runkopelaajalle saadaan oikeat pelipaikat ennen kauden alkua. Onhan siinä vielä Suomen Cup -alkuturnaus, jossa voidaan vielä hakea pelituntumaa eri koostumuksissa.”

Joukkueen perusrungon lisäksi edustusjoukkueen miehistössä on syyskauden aikana kurvaillut Santtu Esanpoika Nurmi, joka lahjakkaana palloilijana ja urheilijana on istunut hyvin jääpallon pariin. Santulla on taustaa jääkiekossa ja Erkkilä odottaa mielenkiinnolla miten tämä 95-syntynyt palloilulahjakkuus pärjää isolla jäällä:
”Joo, hän on sopeutunut varsin hyvin jääpallon pelaamiseen – kaukalossa. Isolla jäällä sitten nähdään miten ’poika pärjää’”, Erkkilä vinkkaa.

Veiterän edarin leiri jatkuu sunnuntaihin ja sitten aletaankin viimeistellä matkasuunnitelmia Uppsalaan.

Tepi ja Topi P21-maajoukkueeseen,
Samppa, Eppu ja Leevi poikamaajoukkueen mukaan P15-poikien Örebron leiriturnaukseen

Lisättäköön aiempien nuorisouutisten (näiden ja näiden) lisäksi, että Suomen P21-maajoukkueen harjoitustapahtumaan Lidköpingiin on valittu maalivahti Topi Peuhkuri ja keskikenttä/hyökkäyspelaaja Tero ”Tepi” Liimatainen. Tässä voitaneen kertoa myös, että P15-ikäisten Pasa-Veiterä YJ:ssä pelaavat Eemeli Puumalainen, Samppa Äikäs ja Leevi Rissanen on valittu Projekti 01/02:n matkaan Örebron KOSA natta -turnauksen joukkueisiin. KOSA natta pelataan marraskuun alussa.

Kuten kuvasta näkyy, niin Topi (vas. päällään Veiterän nostalgiavihreän värinen harkkapaita) ja Tepi uhkuvat näyttöhaluja P21-koutsi Ersa Määtälle:

Topi ja Tepi valmiina P21-mjn leirille - ensin hoidetaan viikonvaihteen leiri Lappeenrannassa

Topi ja Tepi valmiina P21-mjn leirille – ensin hoidetaan viikonvaihteen leiri Lappeenrannassa

 Andy Ropo lähettää terveiset Männille: ”Törmäillään ;-)”

Veiterän keskikentän luistelukone ja puolustuspelote Antti ”Andy” Ropo kertoo ohessa fiiliksiä uuden valmentaja alaisuudessa ja pohtii syyskauden kulkua – ja lähteepä siinä terveiset myös vanhalle pelikaverille, julistepoika Tero Määttälälle Oulunkylään…

 

–Bandytoimitus