Bandyliiga käyntiin vierastappiolla

OLS – Veiterä 6–2 (2–1)

Veiterän edustusjoukkue avasi jääpallon Bandyliigan vierastappiolla Oulussa. Molempien joukkueiden otteista näki, että kausi on vielä alussa ja maalit syntyivät lähinnä vastustajan virheistä. Päävalmentaja Tuomas Erkkilä on kuitenkin luottavainen kotiavauksen edessä: ”Tiedän aikakin mitä tehdään ensi viikolla.”

Erkkilä kertoi ottelun jälkeen, että paremmin ja yhtenäisemmin puolustanut kotijoukkue OLS oli parempi ja sillä sipuli:

”OLS teki tänään meidän virheistä ratkaisevat maali ja oli parempi siinä suhteessa. Ei mekään huonosti pelattu, mutta kaveri on juuri tuon verran parempi.”

Olosuhteisiin tai muihin seikkoihin Veiterän peli ei kaatunut:

”Meidän puolustuspelaaminen ei ollut niin tiivistä kuin toivoin. Tosin kausi on vasta alussa ja joukkuepuolustaminen saadaan kyllä raiteilleen. Teidän ainakin mitä tehdään ensi viikolla”, hymähti Erkkilä.

Ottelun jälkeen joukkueen, niin valmennuksen kuin pelaajienkin, tulkinta oli se, että aivan kaikkea ei saatu irti:

”Juu, pelin jälkeen kopissa jätkät sanoivatkin, että se oli sellainen 80:n prosentin peli. Bandyliiga on niin tasainen, että tällaista ei saa enää tapahtua”, linjasi Erkkilä.

Erkkilä näki, että Veiterän pelin kehitystyötä täytyy tehdä vielä huolella ajatellen koko joukkueen pelaamista. Jotain hyvääkin Tuomas Erkkilä näki pelissä:

”Ere Verhelä pelasi tänään hyvin, Ere jaksaa painaa keskikentällä molempiin suuntiin ja pelaa todella joukkueen eteen. Keskikentän moottorimme Tomi Hauska oli tänään hyvä, siitä osoituksena kaksi maalia ja muutenkin Tompan pelaamista on ilo seurata.”

Ottelupöytäkirjaan

Veiterän edustuksen osalta Bandyliiga jatkuu kotiavauksella tulevana lauantaina. Silloin Kisapuistoon luistelee kovassa alkukauden vedossa oleva Helsingin Botnia. Ottelu alkaa klo 15. Tervetuloa seuraamaan Bandyliigan avausta Kisapuistoon –  Bandy on parasta paikan päällä!

–Bandytoimitus