Veiterä ylivoimainen OLS:aa vastaan

Veiterä – OLS 12–2 (4–1)

Veiterän voittoputki jatkuu. Nyt se on Bandyliigassa jo 12 ottelun mittainen. Sunnuntai-iltapäivässä pisteet niistettiin Olssilta. Joukkueiden tasoero tuli selväksi viimeistään toisen puoliajan myötä.

Veiterä aloitti ottelun terävästi: jo 3. minuutilla Samppa Äikäs kaadettiin rankkarialueella ja hän pääsi tälläämään kotijoukkueen 1–0-johtoon. Syyllinen Sampan rankkariin oli Eetu Jaatinen. Ja 7. minuutin kohdalla Joel Reponen seurasi Joonas Peuhkurin iskemän pallon riparista maaliin: 2–0.

Sitten puntit tasoittuivat ja OLS pääsi hiljalleen mukaan peliin. Veiterä puolusti tiivisti ja näin piti OLS:n pois pahimmilta maalintekopaikoilta. Reilun puolen tunnin kohdalla Tuomas Liukkonen huitoi itsensä jäähylle ja pallo vietiin Veiterän rankkarialueen pilkulle. Antti Pesonen pääsi iskemään keskelle kattoon ja numerot kaventuivat 2–1.

Veiterä piti hallinnan itsellään ja vei määrätietoisesti ja vaihtelevilla kuvioilla peliä jatkuvasti kohti OLS-päätyä. Jakson aikana kävi selväksi, että OLS:n maalilla pelannut nuori Henri Mattila piti joukkuettaan pystyssä kesken kovimman Veiterämyllyn.

Kaikkea Mattilakaan ei saanut kiinni: ensin 38. minuutin kohdalla Christian Laibert seurasi Matias Lehtosen ampuman vaparin paluupallon maaliin ja 42. minuutilla Tuukka Loikkanen sivalsin illan ensimmäisen kulmurista – kaikkiaan Loikkanen onnistui tänään neljästi.

Toinen puoliaika alkoi Veiterän osalta ensimmäisen tapaan tehokkaasti: vain minuutin pelin jälkeen kulmakikka onnistui täydellisesti: Liimatainen otti lyhyen pois, syötti Tuomas Liukkoselle, joka nosti pallon maaliin, 5–1. 52. minuutin kohdalla Veiterän alakerta lepsuili ja pakin paikalta hyökkäykseen noussut Eetu Jaatinen ja Atte Lämsä juoniva kavennuksen ja ottivat pallon talteen: Eetulle ensimmäinen Bandyliigamaali.

Tämän jälkeen OLS:lle tuli musta hetki, joka kesti viisi minuuttia: T. Liukkonen (Lehtosen kulasyötöstä) 6–2; Äikäs (Reposen namusyötöstä) 7–2; Liimatainen (Esko Liukkosen esityöstä) 8–2. Peli oli paketissa ja paketti lähetetty Pohjolan Matkojen bussilla kohti Pakkalaa…

Tunnin kohdalla OLS-konkari Juho Airaksinen joutui jättämään kentän saatuaan pienen tällin nenänvarteen ja se entisestään kavensi Olssin rosteria.

Veiterä jatkoi tehokkaasti peliä loppuun saakka: Loikkanen ohjasi kulmurin jälkitilanteesta 9–2, vapauttavan syötön antoi harvemmin pistetilastoissa näkyvälle Emil Segermanille. Noin vartti oli jäljellä ja OLS:n Väinö Pasma tarjoili pallon suoraan entiselle pelikaverilleen Niklas Valtaselle, joka vapautti Jolle Reposen maalintekoon, 10–2. Lopuksi Tuukka Loikkanen iski vielä kaksi maalia siitä loppunumerot 12–2.

Ottelun parhaina palkittiin OLS:sta ansaitusti Henri Mattila, joka ajoittain piti torjunnoillaan joukkuetta koossa kovassa Veiterä-painostuksessa. Veiterästä palkinnon pokkasi Tuomas Liukkonen ja Bolt.Worksin työteliäimmän pelaajan palkinnon sai Joonas Peuhkuri.

Joukkueiden tasoero tuli selväksi ensimmäisen puolikkaan aikana – toisella jaksolla OLS:n bensa loppui kokonaan ja Veiterä kaunisteli maalieroaan kymmenellä lisäpojolla. Huomionarvoista on myös se, että Veiterältä osui kaikkiaan kuusi pelaajaa maalipuiden sisään ja Loikkanen teki neljä maalia.

Ottelupöytäkirja

Bandyliigan runkosarjan viimeinen kotiottelu, Veiterä–JPS, pelataan perjantaina 14.1. klo 18:30. Sen jälkeen vuorossa on vielä kivikovat vieraspelit HIFK:ta (15.1.), Akillesta ja Narukerää vastaan (29.–30.1.). Jatkosarjan tilanteesta tiedotettaneen ensi viikon aikana.

Ottelun jälkeen valmentajat Timo Tiusanen (OLS) ja Tero Nieminen (Veiterä) pohtivat iltapäivän peliä tähän tapaan:

Veiterän ja OLS:n ottelun pääsee katsomaan tästä:

Ja jos haluat, niin voit sponsoroida Veiterää ostamalla ”Sohvalipun”, joka on hinta on kokonaista 10 €. Ohjeet alla: